Πολιτική

Ανδρουλάκης στο Open: Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης στο Open: Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για τις εξελίξεις στην Ιταλία, τις μετεκλογικές συνεργασίες , την υπόθεση των παρακολουθήσεων και άλλα θέματα μίλησε σήμερα (26/9) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης. 

Για τις εξελίξεις στην Ιταλία, τις μετεκλογικές συνεργασίες , την υπόθεση των παρακολουθήσεων και άλλα θέματα μίλησε σήμερα (26/9) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ιταλία και το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Για πάρα πολλά χρόνια το ιταλικό πολιτικό σύστημα έκανε την ακροδεξιά να φαίνεται mainstream. Είχα συνάδελφο τον Σαλβίνι από το ’14 μέχρι και τις προηγούμενες ιταλικές εκλογές. Τους έδωσαν πολύ μεγάλο έδαφος. Κανονικοποίησαν την ακροδεξιά ρητορεία και σ’ ένα βαθμό και την φιλορωσική ακροδεξιά ρητορεία», σημειώνοντας ότι «για την Ευρώπη είναι μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη».

Για τις παρακολουθήσεις

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών και πως αντικατοπτρίζεται το ενδιαφέρον του κόσμου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Η δικαιοσύνη δεν κινείται βάσει δημοσκοπήσεων. Κι εγώ δεν περιμένω από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τη Δικαιοσύνη. Διότι η Νέα Δημοκρατία κι εκεί εργαλειοποιεί. Έχει βάλει αυτές τις δημοσκοπήσεις σε πρώτο κάδρο, αλλά όταν έλεγε ‘’μην ακούμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην υπόθεση Λιγνάδη – που λέει ο κόσμος ‘’βάλτε τον στη φυλακή’’ – δεν μπορεί να δικάζει η δικαιοσύνη έτσι”, τώρα χρησιμοποιεί την άποψη της κοινής γνώμης για να πει ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία αξία. Αφήστε, λοιπόν, τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Έκανα ό,τι έπρεπε σε επίπεδο δικαιοσύνης. Θα πάω και στην Εξεταστική Επιτροπή και θα πω την άποψή μου. Μου κάνει εντύπωση ότι είμαι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλούν. Δηλαδή το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’αυτό το σκάνδαλο», πρόσθεσε.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ. Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να μοιράσουν τα ιμάτια του. Δεν θα το καταφέρουν! Γιατί θέλουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ; Διότι πολύ απλά ο χώρος μας μπορεί να έχει εισροές και από τα δύο κόμματα. Είναι το κόμμα της κεντροαριστεράς, που μπορεί ο ψηφοφόρος που αποδοκιμάζει την επιλογή Τσίπρα και Μητσοτάκη, να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μήνες, πριν τις υποκλοπές. «Ψηφίζεις Ανδρουλάκη; Βγαίνει Μητσοτάκης». Βγαίνουν οι υποκλοπές και λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή «ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Τσίπρας». Και οι δύο θέλουν να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα τα καταφέρουν. Ψηφίζεις Ανδρουλάκη, βγαίνει ΠΑΣΟΚ, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και ανάπτυξη η οποία θα είναι βιώσιμη και όχι ανάπτυξη των χρεών. Εχθρός όλων είναι η πολιτική αστάθεια και εχθρός όλων είναι το πρόγραμμα των κομμάτων να είναι πρόγραμμα μόνο για τις καρέκλες και όχι για το λαό. Τι κάνουν τα Ευρωπαϊκά κόμματα; Λένε, ψηφίζει ο λαός και μετά κάνουν προγραμματικές συμφωνίες. Εμείς θα θέσουμε τις προτεραιότητές μας. Συμφωνούμε σε αυτή την πράσινη μετάβαση; Σε αυτή τη φορολόγηση; Σε αυτό το κοινωνικό κράτος; Δεν πρόκειται να κάνω κανένα πλαίσιο συγκυβέρνησης παλιού τύπου, «ελάτε να μοιράσουμε υπουργεία». Αυτό τελείωσε. Ο λαός θα ψηφίσει και το πρόγραμμα θα κατευθύνει που πρέπει να πάνε τα πράγματα. Αν η διάθεσή τους είναι να κάνουν διανομή εξουσίας γιατί ψάχνουν έναν Καμμένο ή έναν Βελόπουλο, μακριά από εμάς.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments