Πολιτική

Δείπνο στον Αλέξη Τσίπρα παρέθεσε ο Τζορτζ Τσούνης

Δείπνο στον Αλέξη Τσίπρα παρέθεσε ο Τζορτζ Τσούνης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Tζορτζ Τσούνης, παρέθεσε χθες το βράδυ δείπνο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Tζορτζ Τσούνης, παρέθεσε χθες το βράδυ δείπνο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στην πρεσβευτική κατοικία.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου συζήτησαν με τον κ. Τσούνη για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά, το ουκρανικό και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τσίπρας για ΔΕΗ: Θα επανακρατικοποιηθεί

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «συνειδητή επιλογή την αισχροκέρδεια στον τομέα της ενέργειας».

«Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο ταΐζει τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών από τους έμμεσους φόρους. Πρόκειται για μία συνειδητή, στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ακριβώς επειδή δεν τολμά να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις που θα μειώσουν πραγματικά το κόστος της ενέργειας, αλλά έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του καρτέλ». Χαρακτηρίζει «τρικυμία εν κρανίω» τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή των καυστήρων, με τους πολίτες να πληρώνουν την ασυνεννοησία που επικρατεί και υπογραμμίζει ότι «η ΔΕΗ θα επανακρατικοποιηθεί, αυτή τη φορά θα χάσουν τα συμφέροντα, οι πολίτες έχουν χάσει ήδη πολλά», αναφέρει συγκεκριμένα στο ienergeia.

Ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης, σημειώνει ότι αυτή είναι πανευρωπαϊκή ωστόσο, προσθέτει, «Η κρίση αυτή μεγεθύνθηκε δυσανάλογα στην Ελλάδα και οι συνέπειές της πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας των επιλογών και της εσκεμμένης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, που στην πραγματικότητα ήταν η βίαιη πρόσδεση του ενεργειακού μας μείγματος αποκλειστικά στο εισαγόμενο φυσικό αέριο. Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ την ώρα που ξεκινούσε η καταιγίδα. Η ανοχή στην αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας. Η ατολμία να διεκδικήσει και για την Ελλάδα την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από τη τιμή φυσικού αερίου, όπως έκαναν οι χώρες της Ιβηρικής. Η ολιγοπωλιακή και ρηχή ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την απουσία προθεσμιακής αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και η δογματική επιμονή της μη παρέμβασης του κράτους. Όλα αυτά μαζί έφεραν την Ελλάδα με ενεργειακό πληθωρισμό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τις τρίτες μεγαλύτερες αυξήσεις για τα νοικοκυριά. Αυτή είναι η ακρίβεια που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments