Πολιτική

Πλεύρης: Θα επενεξεταστεί τον Οκτώβριο το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή

Πλεύρης: Θα επενεξεταστεί τον Οκτώβριο το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα των υγειονομικών με αναστολή

Από σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των υποστελεχών 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ρωτήθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των υγειονομικών σε αναστολή και εξήγησε πως το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί εκ νέου μέσα στον Οκτώβριο ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για τους υγειονομικούς σε αναστολή

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες δόσεις εμβολίων, απάντησε πως «δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πότε θα ξανακάνουμε εμβόλιο, γιατί πρέπει να δούμε τι ανοσία θα δημιουργήσουν αυτά τα εμβόλια και δεν ξέρουμε την πορεία της πανδημίας. Φαίνεται ότι σιγά σιγά πάμε και στα εμβόλια στην κατεύθυνση που υπάρχει και στη γρίπη, δηλαδή στο ετήσιο εμβόλιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και στην πορεία».

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην έλλειψη αναισθησιολόγων και όπως τόνισε στις λίστες των χειρουργείων υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 1.500 ασθενείς. «Η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η προκήρυξη που αφορά αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εάν γίνει αυτό, αυτομάτως πάμε σε ανακούφιση του προβλήματος, αλλιώς θα υποχρεωθούμε να βρούμε τις επόμενες λύσεις», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments