Πολιτική

Μητσοτάκης στην Πράγα: Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει συνηθίσει να του απαντάνε

Μητσοτάκης στην Πράγα: Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει συνηθίσει να του απαντάνε

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων. Αρχικά και αναφορικά με την ελληνική πρόταση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Χαίρομαι, γιατί μετά από επιμονή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των ειδικών που μας συμβουλεύουν, οι προτάσεις αυτές έχουν πια ωριμάσει έστω και με καθυστέρηση. Έστω και αργά η Ευρώπη πρέπει να κάνει το σωστό, να κατεβάσει τις τιμές του φυσικού αερίου και να διασφαλίσει ταυτόχρονα την ασφάλειας εφοδιασμού».

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά:«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο», απάντησε σε ανάλογη ερώτηση.

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από την μετάφραση, ήταν αμφίσημη θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να Συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα. Θα σε κρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμιάς άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση. Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση

Για όσα έγιναν χθες στο δείπνο των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα μίλησε σήμερα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments