Διεθνή

Βρετανία: Άσχημα νέα για Τρας και Τόρις – Μεγάλο προβάδισμα των Εργατικών δίνει δημοσκόπηση

Βρετανία: Άσχημα νέα για Τρας και Τόρις – Μεγάλο προβάδισμα των Εργατικών δίνει δημοσκόπηση

Πηγή Φωτογραφίας: ladbible

Στις 30 μονάδες είναι η διαφορά τόσο των κομμάτων όσο και των ηγετών τους στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της Βρετανίας

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατήρησε ένα τεράστιο προβάδισμα σε δημοσκοπήσεις έναντι του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, το οποίο δεν κατάφερε να ανακάμψει μετά το ετήσιο συνέδριό του αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση το Σάββατο.

Η δημοσκόπηση της YouGov, που διεξήχθη την Πέμπτη και την Παρασκευή για την εφημερίδα The Times και βασίστηκε σε έρευνα 1.737 ενηλίκων Βρετανών, έδειξε υποστήριξη για τους Εργατικούς στο 52%, δύο μονάδες κάτω από την προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι Συντηρητικοί ήταν μόλις μία μονάδα στο 22%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη αφού η Τρας, μιλώντας στο πρώτο της συνέδριο του κόμματος από τότε που έγινε ηγέτης των Συντηρητικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, υπερασπίστηκε την απόφασή της να μειώσει τους φόρους, γεγονός που ανέβασε απότομα το κόστος δανεισμού και δίχασε το κόμμα της.

Η Τρας και ο υπουργός Οικονομικών της, Κουάσι Κουαρτένγκ, στη συνέχεια εγκατέλειψαν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέτρα, την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος.

Οι επόμενες εκλογές στη Βρετανία αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ είχε προβάδισμα – 43% έναντι 13% – έναντι της Τράς όσον αφορά στον ηγέτη του κόμματος που οι ψηφοφόροι πιστεύουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments