Διεθνή

Πούτιν: σε αγωνιώδη αναζήτηση ενός «εντυπωσιακού κτυπήματος»

Πούτιν: σε αγωνιώδη αναζήτηση ενός «εντυπωσιακού κτυπήματος»

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Η έκρηξη στη "γέφυρα Πούτιν" σηματοδοτεί μια πολιτική, στρατιωτική και συμβολική απώλεια για τη Ρωσική Ομοσπονδία, που έρχεται να προστεθεί στις θεαματικές ανακαταλήψεις εδαφών από τα ουκρανικά στρατεύματα

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς, γνωστή και ως «γέφυρα Πούτιν» λόγω του ιδιαίτερου πολιτικού και συναισθηματικού συνδέσμου του με αυτήν.

Η έκρηξη σηματοδοτεί μια πολιτική, στρατιωτική και συμβολική απώλεια για τη Ρωσική Ομοσπονδία, που έρχεται να προστεθεί στις θεαματικές ανακαταλήψεις εδαφών από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκεντρώνει τους βασικούς υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης και εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Ήδη, ο στενότερος ίσως συνομιλητής του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προετοίμασε το έδαφος για την κατεύθυνση των αποφάσεων που πρόκειται να λάβει το Συμβούλιο.

«Ο πελάτης και ο δράστης του εγκλήματος είναι το αποτυχημένο κράτος της Ουκρανίας. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και δολιοφθορά που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η Ουκρανία εμπλέκεται σε αυτό. Όλες οι αναφορές και τα συμπεράσματα έχουν γίνει. Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό το έγκλημα μπορεί να είναι μόνο η άμεση καταστροφή τρομοκρατών. Όπως συνηθίζεται στον κόσμο. Αυτό περιμένουν οι πολίτες της Ρωσίας», υποστήριξε ο πρώην Ρώσος Πρωθυπουργός.

Τα στοιχεία συγκλίνουν στην εκτίμηση, ότι η Ρωσία θα αναζητήσει μια άμεση απάντηση στις απώλειες που έχει υποστεί στο πεδίο, αλλά και στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Ο φερόμενος ως «αλύγιστος» ρωσικός στρατός βλέπει τη δημόσια εικόνα του να έχει πληγεί. Η εικόνα του «ανίκητου» ρωσικού στρατού έχει αλλοιωθεί. Έχει πάψει να θεωρείται άτρωτος.

Ένα «εντυπωσιακό χτύπημα»

Ήδη, τις πρώτες πρωινές ώρες, η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στο Κίεβο. Ο ίδιος ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι «πολλές εκρήξεις» καταγράφηκαν στο Κίεβο νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, αυτές οι επιθετικές ενέργειες αποτελούν μέρος της εμπόλεμης καθημερινότητας στην Ουκρανία. Είναι καταφανές ότι δεν αρκούν ούτε για να αποκαταστήσουν τη δημόσια εικόνα του ρωσικού στρατού, ούτε για να αποτελέσουν «αντίποινο» για την έκρηξη της γέφυρας Πούτιν στην Κριμαία, ούτε για να αντιστρέψουν τη φορά των εξελίξεων μετά τις διαδοχικές προσαρτήσεις εδαφών από τους Ουκρανούς.

Ο δικτάτορας του Κρεμλίνου και οι έμπιστοι συνομιλητές του το γνωρίζουν καλά αυτό. Όπως το γνωρίζουν, όμως, και τα ουκρανικά στρατεύματα και η Δύση συνολικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments