Διεθνή

Κριμαία: Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα

Κριμαία: Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera/pixabay

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Δευτέρα ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Δευτέρα ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την επίθεση και την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ζητήσει ήδη από την FSB να αυξήσει το επίπεδο φύλαξης σε κρίσιμες υποδομές, όπως στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ φαίνεται να επισπεύδει την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών, προκειμένου να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Συνεργάτες του Πούτιν έκαναν λόγο για σοβαρά αντίποινα απέναντι στην επίθεση των Ουκρανών στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ μόλις χθες, τοποθετήθηκε νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Εκδίκηση ζητούν οι Ρώσοι – Νέα φονικά πλήγματα στη Ζαπορίζια

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σε ανάλυσή του την Κυριακή ότι δύο από τις τέσσερις λωρίδες του οδοστρώματος της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, σε μήκος 250 μέτρων, κάνοντας λόγο για σημαντικό στρατιωτικό αντίκτυπο από την έκρηξη, και για περιστατικό που θα «αγγίξει» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η έκταση της ζημιάς στη σιδηροδρομική διάβαση της γέφυρας δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά «οποιαδήποτε σοβαρή διαταραχή στη χωρητικότητά της θα έχει πολύ πιθανόν σημαντικό αντίκτυπο στην ήδη δύσκολη ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία». «Η σιδηροδρομική διάβαση έπαιξε βασικό ρόλο στη μετακίνηση βαρέων στρατιωτικών οχημάτων στο νότιο μέτωπο (της Ουκρανίας) κατά τη διάρκεια της εισβολής» τονίζεται.

Επίθεση στη Ζαπορίζια

Χθες το βράδυ, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε νέους βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, η ρωσική πλευρά «χτύπησε με κυνικό τρόπο κτίρια με διαμερίσματα και μη στρατιωτικές υποδομές». Πολλοί μιλούν για αντίποινα, ενώ οι πληροφορίες από ουκρανικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς.

Ωστόσο, παρά τον εμφανή τρόπο με τον οποίο Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη γέφυρα, που είναι η βασική αρτηρία για τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας. Από την πλευρά του ο Ακσιόνοφ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για ένα μήνα και τρόφιμα για πάνω από δύο μήνες. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν πλήρη εφοδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments