Διεθνή

Άντζελα Λάνσμπερι: Πέθανε η πρωταγωνίστρια της σειράς “Η συγγραφέας ντετέκτιβ”

Άντζελα Λάνσμπερι: Πέθανε η πρωταγωνίστρια της σειράς “Η συγγραφέας ντετέκτιβ”

Πηγή Φωτογραφίας: latimes

Η σειρά "η συγγραφέας ντετέκτιβ" στην οποία πρωταγωνιστούσε που προβαλλόταν για 12 χρόνια και της χάρισε 18 υποψηφιότητες για Βραβείο Έμμυ

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η Βρετανίδα ηθοποιός, Άντζελα Λάνσμπερι, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου τρεις φορές για τις ταινίες Εφιάλτης (1944), Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι (1945) και Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας (1962), ενώ τον Νοέμβριο του 2013 έλαβε Τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η τέχνη. Οι ερμηνείες της στο θέατρο της χάρισαν πέντε Βραβεία Τόνι, ενώ έχει λάβει επίσης έξι Χρυσές Σφαίρες.

Η Λάνσμπερι γεννήθηκε το 1925 στο Λονδίνο. Το 1940 πήγε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε υποκριτική στη Νέα Υόρκη. Το 1942 υπέγραψε συμβόλαιο με την Metro-Goldwyn-Mayer και ανέλαβε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία του Τζορτζ Κιούκορ Εφιάλτης (Gaslight, 1944).

Η δεκαετία του 1970 τη βρήκε να δουλεύει ως επί το πλείστον στον χώρο του θεάτρου, ερμηνεύοντας κυρίως πρωταγωνιστικού ρόλους σε μιούζικαλ.

Κατά τη δεκαετία του 1980 μεταπήδησε στο χώρο της τηλεόρασης αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά “Η συγγραφέας ντετέκτιβ” (Murder She Wrote, 1984) που προβαλλόταν για 12 χρόνια και της χάρισε 18 υποψηφιότητες για Βραβείο Έμμυ. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες και μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία, με εκατομμύρια τηλεθεατές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments