Διεθνή

Λευκός Οίκος: Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση στον Λευκό Οίκο, του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επαίνεσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο για τις θαρραλέες στάσεις του για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν η εισβολή του Πατριαρχείου της Μόσχας στην κανονική εκκλησιαστική Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η ιεραποστολή του Πατριάρχη στην Αφρική και οι δυσκολίες της, ενώ υπογράμμισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος ότι ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριν από την συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Μπάιντεν ο Πατριάρχης είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου όπως τον σύμβουλο του Προέδρου Στιβ Ντορουσέρι, αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας υπεύθυνοι για την Ουκρανία και Ρωσία και την Αφρική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments