Nέα της αγοράς

Boeing: Αυξάνονται οι αγορές αεροσκαφών – Οι παραδόσεις και παραγγελίες

Boeing: Αυξάνονται οι αγορές αεροσκαφών – Οι παραδόσεις και παραγγελίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την αυξανόμενη ζήτηση για αεροσκάφη καταγράφει η εταιρία Boeing. Συνολικά παρέδωσε 51 αεροσκάφη ενώ ανακοίνωσε την παραγγελία άλλων 91.

Η Boeing Company είναι μια Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους και δορυφόρους. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αμυντικός ανάδοχος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε μια αυξανόμενη πορεία κινείται η παράδοση αεροσκαφών η οποία φτάνει τα 51, ενώ οι παραγγελίες σύμφωνα με την εταιρία ανέρχονται στις 90. Οι παραδόσεις της Boeing τον περασμένο μήνα ισοφάρισαν τις 51 παραδόσεις της τον Ιούνιο, όταν ξεπέρασε το όριο των 50 αεροπλάνων για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019.

Τον Αύγουστο, οι παραδόσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε 35 αεροπλάνα μετά την επανέναρξη των παραδόσεων του 787 Dreamliner μετά από 15μηνη καθυστέρηση.

Παραγγελίες τον Σεπτέμβριο

Τον περασμένο μήνα, η Boeing είχε 51 νέες παραγγελίες αεροπλάνων 737 MAX και 45 αεροπλάνων ευρείας ατράκτου, συμπεριλαμβανομένων 14 του μοντέλου 777.

Τον Σεπτέμβριο, η Boeing παρέδωσε 14 αεροπλάνα ευρείας ατράκτου, συμπεριλαμβανομένων τριών 787-8 στην American Airlines.

Η American Airlines από τον Αύγουστο έχει λάβει τέσσερα 787 από την Boeing και όλα είναι ενταγμένα σε πλήρη υπηρεσία.

Οι παραγγελίες υπερβαίνουν τα 4.000 αεροπλάνα

Οι εμπορικές παραγγελίες της Boeing ανέρχονται πλέον σε 4.354 αεροπλάνα. Η εταιρεία παρέδωσε 328 αεροπλάνα τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, συμπεριλαμβανομένων 267 αεροπλάνων 737 MAX.

Η Boeing έχει λάβει προθεσμία έως τον Δεκέμβριο προκειμένου λάβει ρυθμιστική έγκριση για το MAX 10, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα σημερινά 737 MAX που είναι σε υπηρεσία, καθώς και για μια μικρότερη παραλλαγή, το MAX 7. Εάν δεν λάβει παράταση από το Κογκρέσο, η εταιρεία θα πρέπει να πληροί τις νέες απαιτήσεις στα πιλοτήρια, κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει σημαντικά την έναρξη κατασκευής των νέων αεροπλάνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments