Ελλάδα

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Από τις πιο τραγικές καταστάσεις που έχουμε αντικρύσει

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Από τις πιο τραγικές καταστάσεις που έχουμε αντικρύσει
Για τα όσα συνέβησαν με τους 92 μετανάστες που περισυνέλλεξαν γυμνούς και με σωματικά τραύματα, οι ελληνικές αρχές αναφέρθηκε ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Για τα όσα συνέβησαν με τους 92 μετανάστες που περισυνέλλεξαν γυμνούς και με σωματικά τραύματα, οι ελληνικές αρχές αναφέρθηκε ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου.

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: Από τις πιο τραγικές και δυστυχώς δύσκολες καταστάσεις που έχουμε αντικρύσει

“Από τις πιο τραγικές και δυστυχώς δύσκολες καταστάσεις που έχουμε αντικρύσει όλα αυτά τα 24 Χρόνια Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο. Είδαμε σε όλο το μεγαλείο τον εξευτελισμό, το απάνθρωπο πρόσωπο της “γείτονας χώρας”. Δεν γνωρίζουμε αν η Τουρκία θα σταματήσει να εργαλοποιεί το μεταναστευτικό θεωρούμε πως θα έχουμε ακόμη πολλά περιστατικά τα οποία από την δική μας πλευρά πρέπει να είμαστε πάνω από όλα ψύχραιμοι, με υπομονή και αποφασιστικά εκεί που χρειάζεται.. Η επαγρύπνηση μας είναι καθημερινή δεν υπάρχει από την πλευρά μας χαλαρότητα.. Ευελπιστούμε να γίνουν τα βήματα για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας πιο γρήγορα ώστε να γίνουν και οι συνθήκες των Συναδέλφων μας καλύτερες και πιο αποδοτικές.” σημείωσε ο κ. Γιαλαμάς.

Μηταράκης: Στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Μετά την προκλητική απάντηση των Τούρκων, σε ότι αφορά στη φωτογραφία με τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, στην οποία καλεί τους «Έλληνες να είναι λίγο πολιτισμένοι», σειρά πήρε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο «γράφτηκε» στον Έβρο, με την Τουρκία σε ρόλο πρωταγωνιστή, να εργαλειοποιεί εκ νέου μετανάστες, αυτή τη φορά 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Παράλληλα η Frontex επιβεβαιώνει και επίσημα την ανακοίνωση της Αθήνας για τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και χτυπημένοι στον Έβρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments