Διεθνή

Αυστραλία: Ανακαλεί την απόφαση αναγνώρισης της Δυτικής Ιερουσαλήμ – Κοντόφθαλμη απόφαση λέει το Ισραήλ

Αυστραλία: Ανακαλεί την απόφαση αναγνώρισης της Δυτικής Ιερουσαλήμ – Κοντόφθαλμη απόφαση λέει το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: The jerusalem post

Ανατρέποντας την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ως «κυνική» και «πολιτική»

Την άμεση και έντονη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσε η κίνηση της Αυστραλίας να ανακαλέσει απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία αναγνώριζε ως πρωτεύουσα τη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Η Αυστραλιανή Υπουργός των Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ χαρακτήρισε την τότε απόφαση -η οποία είχε ληφθεί λίγο μετά την αντίστοιχη κίνηση από την τότε κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ- ως «κυνική» και «πολιτική».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τρίτης η κα Γουόνγκ τόνισε πως η «Αυστραλία παραμένει ένας ισχυρός φίλος του Ισραήλ και ένας σταθερός φίλος των Παλαιστίνιων», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο μιας κοινής ειρηνευτικής συμφωνίας των δύο πλευρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον Αυστραλό πρεσβευτή σχετικά με την απόφαση και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κοντόφθαλμες πολιτικές: “Το Ισραήλ εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση απέναντι στην απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης από κοντόφθαλμες πολιτικές εκτιμήσεις. Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού για 3000 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι η αιώνια και ενωμένη πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανεξάρτητα από αυτή ή την άλλη απόφαση».

Ο πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ απάντησε στην απόφαση, λέγοντας ότι «υπό το φως του τρόπου με τον οποίο ελήφθη η απόφαση στην Αυστραλία, ως μια βιαστική απάντηση σε εσφαλμένες ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι πιο σοβαρή σε άλλα Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του ενωμένου Ισραήλ και τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments