Διεθνή

Ερντογάν: Συμφωνία με τον Πούτιν για δημιουργία στην Τουρκία κόμβου με ρωσικό αέριο

Ερντογάν: Συμφωνία με τον Πούτιν για δημιουργία στην Τουρκία κόμβου με ρωσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/setav

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επανέλαβε ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για το ζήτημα. Μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ο Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία».

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ερντογάν. «Ο Πούτιν ανακοίνωσε στον κόσμο, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, πως “η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία”», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ανέφερε ότι στις δυτικές χώρες η ανησυχία αυξάνεται, εν μέσω ενεργειακών κρίσεων. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «δεν έχει τέτοιο πρόβλημα».

Η τουρκική αντιπολίτευση ακυρώνει τον νόμο Ερντογάν

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας υπέβαλε αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο για να ακυρώσει ένα άρθρο που προστέθηκε στον ποινικό κώδικα που ορίζει φυλάκιση για διάδοση «παραπληροφόρησης» ως μέρος ενός νέου νόμου για τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε αξιωματούχος του κόμματος την Τρίτη.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι το κόμμα του θα υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του πλήρους νόμου για τα μέσα ενημέρωσης.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα και έγινε νόμος νωρίς την Τρίτη όταν δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Η κυβέρνηση λέει ότι στοχεύει να ρυθμίσει τις διαδικτυακές δημοσιεύσεις, να προστατεύσει τη χώρα και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση.

Το άρθρο που προστέθηκε στον τουρκικό ποινικό κώδικα λέει ότι η διάδοση «παραπλανητικών πληροφοριών» με τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια ειρήνη είναι έγκλημα. Ο Ενγκίν Αλτάι, βουλευτής, είπε ότι το CHP υπέβαλε αίτηση για την ακύρωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments