Διεθνή

Μπάιντεν: Αποδεσμεύει 15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Αποδεσμεύει 15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε μία προσπάθεια να μειώσει τις υψηλές τιμές των καυσίμων όσο πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου

Την απελευθέρωση 15 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και το σχέδιο για αναπλήρωσης των αποθεμάτων σε μια προσπάθεια να μειώσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης ενόψει και των ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο του Μπάιντεν σκοπεύει να προσθέσει αρκετή προσφορά για να αποτρέψει τις εκρήξεις των τιμών του πετρελαίου που θα μπορούσαν να βλάψουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, μετά την απόφαση των χωρών παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+, την οποία επέτρεψε η Σαουδική Αραβία, να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου. 

«Με την ανακοίνωσή μου σήμερα, θα συνεχίσουμε να σταθεροποιούμε τις αγορές και να μειώνουμε τις τιμές σε μια στιγμή που οι τιμές της ενέργειας σε άλλες χώρες έχουν προκαλέσει αστάθεια», δήλωσε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε την εισβολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία για τις υψηλότερες τιμές του αργού και της βενζίνης, ενώ σημείωσε ότι οι τιμές είχαν μειωθεί κατά 30% από το ανώτατο όριο στο οποίο είχαν σκαρφαλώσει φέτος.

Επανέλαβε επίσης μια έκκληση προς τις αμερικανικές εταιρείες ενέργειας, τις εταιρείες εμπορίας βενζίνης και τα διυλιστήρια, ζητώντας τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κέρδη-ρεκόρ για την επαναγορά μετοχών και να επενδύσουν στην παραγωγή.

Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments