Τεχνολογία

Κάνιε Γουέστ: Στα χνάρια του Τραμπ βαδίζει – Αγόρασε αγοράζει το δίκτυο Parler

Κάνιε Γουέστ: Στα χνάρια του Τραμπ βαδίζει – Αγόρασε αγοράζει το δίκτυο Parler

Πηγή Φωτογραφίας: Entertainment Weekly

Ο Κάνιε Γουέστ ο οποίος έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, είχε δηλώσει παλαιότερα υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγες ημέρες μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και το Twitter για τα αντισημιτικά του σχόλια, ο ράπερ Κάνιε Ουεστ ανακοίνωσε ότι αγοράζει το Parler, ένα κοινωνικό app που προτιμούν οι συντηρητικοί Αμερικανοί.

View this post on Instagram

A post shared by Kanye West (@kanyethegoatwest)

«Σε έναν κόσμο όπου oι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ουέστ, ο οποίος πέρυσι άλλαξε νομικά το όνομά του σε Ye.

View this post on Instagram

A post shared by Emma Macdonald (@emmamac111)

Ο Ουέστ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, είχε δηλώσει παλαιότερα υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. Το 2020 όμως ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία κόντρα στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, σχέδιο που τελικά δεν προχώρησε.

Η απόφαση του Ye να αγοράσει το Parler παραπέμπει στον Τραμπ, ο οποίος δημιούργησε το δικό του app κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, μετά τον εξοστρακισμό του από το Twitter.

Τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για την επιλογή του να φορέσει μπλουζάκι με το σύνθημα «White Lives Matter», κίνηση που θεωρήθηκε προσβλητική για το αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

Η Parlement Technologies, η εταιρεία πίσω από το Parler, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εξαγοράς σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί φέτος. Δεν διευκρίνισε το ύψος της συμφωνίας με τον δισεκατομμυριούχο ράπερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments