Ελλάδα

Κολωνός: Στη ΓΑΔΑ άλλοι δύο άνδρες που συνομίλησαν με την 12χρονη

Κολωνός: Στη ΓΑΔΑ άλλοι δύο άνδρες που συνομίλησαν με την 12χρονη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συνομιλίες Μίχου - Πειθαρχική έρευνα του ΔΣΑ σε 6 δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας
Ένας 43χρονος ημεδαπός, χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, που συνομιλούσε με την 12χρονη από τον Κολωνό κι ένας 54ρονος χρήστης επίσης της ίδιας εφαρμογής, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.
Ο 43χρονος ο οποίος ταυτοποιήθηκε κι εν συνεχεία το μεσημέρι προσήλθε αυτοβούλως στην Υπηρεσία, όπως ανέφερε, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους απέκτησε επαφή, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.
Επίσης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/10) παρουσιάστηκε αυτοβούλως και έτερος ημεδαπός, 54 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει με ανήλικο άτομο.
Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.
Στον 33χρονο που συνελήφθη το Σαββατοκύριακο και κρατείται στον 7 όροφο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ, μετέβη ψυχίατρος προκειμένου να τον εξετάσει και να αποφανθεί αν πρέπει να οδηγηθεί ή όχι σε ψυχιατρικό κατάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε νευρικό κλονισμό.

Οι έρευνες στις ηλεκτρονικές συνομιλίες Μίχου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Ηλία Μίχου με υποψήφιους πελάτες, μέσω του πλαστού προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος, υποδυόμενος το κορίτσι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες. Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό για τη δράση του παιδοβιαστή και προαγωγού.

Ο Ηλίας Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Η μητέρα, κατηγορείται ότι προέτρεπε την 12χρονη να συναντάει άντρες και συγκεκριμένα εννέα και να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι είχε άγνοια για την εμπλοκή του Ηλία Μίχου.

Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ σε έξι δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας

Έγινε ακόμη γνωστό, ότι με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments