Πολιτική

Βουλή: Συνεδριάζει την Τρίτη η επιτροπή θεσμών για τις παρακολουθήσεις

Βουλή: Συνεδριάζει την Τρίτη η επιτροπή θεσμών για τις παρακολουθήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση των υποκλοπών.

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση των υποκλοπών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την υλοποίηση του αιτήματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης ( ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ),  βάσει της πλειοψηφίας των 2/5 που διαθέτουν στην επιτροπή.

Εντός της επιτροπής θα κληθούν να τοποθετηθούν οι:

  • Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης,
  • Εισαγγελέας στην ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου,
  • Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος,
  • Εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE.

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει, θα ξεσκεπάσει τον παρακρατικό μηχανισμό των υποκλοπών

Πυρά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

΄΄ Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη όχι ενός, αλλά δύο σκανδάλων.Και για την παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού μιας παράταξης χωρίς να υπάρχουν εθνικοί λόγοι, αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης αυτής της υπόθεσης.

Κουτσούμπας για παρακολουθήσεις: Κακογραμμένο το σενάριο της κυβέρνησης

Είναι το λιγότερο πρόκληση «να ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ ότι οι υποθέσεις των υποκλοπών ερευνήθηκαν και μάλιστα ότι προκύπτει πως δεν φέρει καμία ευθύνη», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αναφέροντας όσα διεμείφθησαν στην Εξεταστική Επιτροπή, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τα πάντα για να δρομολογηθεί πλήρης συγκάλυψη της αλήθειας σε όλες τις υποθέσεις τής παρακολούθησης, του Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων και ειδικά της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ούτε καλλιέργησε αυταπάτες στον λαό γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή και τα τελικά αποτελέσματά της.

Είπε ότι «το κακογραμμένο σενάριο πως οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, δεν ήξεραν τίποτα γενικώς» δεν πείθει κανέναν, «δεν μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό». «Είναι δεδομένο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό ότι έχετε τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στη δυσώδη αυτή υπόθεση των υποκλοπών» τόνισε.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος

Με στρουθοκάμηλο «που όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δεν το βλέπουν οι υπόλοιποι, επειδή δεν τους βλέπει αυτό» παραλλήλισε ο Αλέξης Τσίπρας την πολιτική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «που έσπευσε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής να βάλει τη συζήτηση σήμερα, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής για να κρυφτεί, για να μην είναι στο κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις».

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments