Αθλητισμός

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ.. πηγαίνει… τρένο τη φετινή σεζόν στην Κύπρο

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ.. πηγαίνει… τρένο τη φετινή σεζόν στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Πάφος πηγαίνει... τρένο τη φετινή σεζόν στην Κύπρο

Η Πάφος πηγαίνει… τρένο τη φετινή σεζόν στην Κύπρο οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος κι έχει μεγάλο πρωταγωνιστή έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.

Το κυπριακό πρωτάθλημα έχει μία μεγάλη έκπληξη στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν κι αυτή δεν είναι άλλη από την Πάφο. Έκπληξη βέβαια βάση ονόματος και φανέλας, γιατί η διοίκηση του συλλόγου έριξε αρκετό χρήμα το καλοκαίρι κι αρκετοί περίμεναν να είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν.

Και το συγκρότημα του Μπεργκ, ο οποίος το 2020-21 οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την Ομόνοια, το αποδεικνύει με το καλημέρα, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής μετά από επτά αγωνιστικές. Σε αυτό το διάστημα παραμένει αήττητη και οι δύο μοναδικές απώλειές της ήταν οι ισοπαλίες στις έδρες του ΑΠΟΕΛ και του -πρωταθλητή- Απόλλωνα Λεμεσού, όπου μάλιστα στάθηκε εξαιρετικά.

Σε αυτή την… τρελή πορεία της η Πάφος έχει πρωταγωνιστή έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζάιρο, ο οποίος μάλιστα είναι και εκ των αρχηγών της ομάδας. Ο 30χρονος άσος είχε αποκτηθεί το 2015 από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, αγωνίστηκε την πρώτη σεζόν σε 21 ματς, ενώ την επόμενη δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη μεθεπόμενη στη Σέριφ Τίρασπολ.

Βασικός από πέρυσι στην κυπριακή ομάδα, ωστόσο φέτος ο Ζάιρο πραγματικά τα… σπάει, μετρώντας 7 γκολ και 1 ασίστ σε ισάριθμες συμμετοχές, σκοράροντας μάλιστα και στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Πάφου και πηγαίνει φουλ για ρεκόρ καριέρας. Μοναδικό που έμεινε “άκαπνος” φέτος ήταν στο 0-4 επί της Καρμιώτισσας.

Τα περισσότερα τέρματά του μάλιστα ήταν και κομβικά. Σκόραρε στο 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ, στη νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ Λάρνακας, στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ έβαλε και τα δύο πρώτα τέρματα στο 3-0 επί του Παραλιμνίου.

Μετά τα τρομερά επιτεύγματα του Βραζιλιάνου επιθετικού, η Πάφος έσπευσε μεσοβδόμαδα να επεκτείνει το συμβόλαιό του ως το 2025.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments