Διεθνή

Κίνα: Πώς δικαιολόγησε το Πεκίνο την απομάκρυνση του πρώην προέδρου από το Συνέδριο

Κίνα: Πώς δικαιολόγησε το Πεκίνο την απομάκρυνση του πρώην προέδρου από το Συνέδριο
Την δικαιολογία για το τι συνέβη ανέλαβαν να μεταφέρουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

Οι εικόνες της απομάκρυνσης του πρώην προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο σχεδόν με τη βία, έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν αίσθηση με πολλούς να αναρωτιούνται τι συνέβη, καθώς όλη η υπόθεση καλυπτόταν από μυστήριο…

Υπό το βάρος των εικόνων το Πεκίνο αντέδρασε και μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης, απέδωσε τις εικόνες σε “αδιαθεσία” του πρώην προέδρου.

«Ο Χου Τζιντάο επέμεινε να παρευρεθεί στην τελετή λήξης…παρά το γεγονός ότι πρόσφατα βρισκόταν σε ανάρρωση», διαβεβαιώνει το πρακτορείο Νέα Κίνα στο Twitter.

«Καθώς δεν αισθανόταν καλά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ομάδα του, για το καλό της υγείας του, τον συνόδευσε σε διπλανή αίθουσα για να ξεκουραστεί. Τώρα, είναι πολύ καλύτερα», διευκρίνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όμως, η σκηνή, που μαγνητοσκοπήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δεν μεταδόθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, που δεν αναφέρθηκαν αρχικά στο θέμα. Παράλληλα, κάθε πρόσφατη αναφορά στο όνομα του πρώην προέδρου λογοκρίθηκε και απαλείφθηκε από το κινεζικό Ιντερνετ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments