Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Επίδομα θέρμανσης: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Πριν από τα Χριστούγεννα θα πιστωθούν τα πρώτα χρήματα στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα πιστωθούν τα πρώτα χρήματα στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Η αρχή θα γίνει με τους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν, λίγες ημέρες αργότερα οι νέοι δικαιούχοι.

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία θα προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου του 2023.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, μαζί με την επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία, μέτρο που σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να αποκλείεται, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν να παραταθεί.

Ποια τα κριτήρια χορήγησης

Τα φετινά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να λάβουν περισσότεροι το επίδομα. Έτσι τα εισοδηματικά όρια διευρύνονται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για όλους τους δικαιούχους το περιουσιακό κριτήριο για τον άγαμο αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ και παραμένει στα 300.000 ευρώ για τα ζευγάρια και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος για να λάβει κάποιος διπλό επίδομα, έως 1.600 ευρώ, θα πρέπει να πληροί τα περυσινά κριτήρια, δηλαδή να έχει χαμηλότερο εισόδημα που είναι στα 14.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με το περιουσιακό κριτήριο.

Οι ημερομηνίες 

Η πρώτη δόση, που θα αφορά του παλαιούς δικαιούχους, θα χορηγηθεί, περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και αφού έχει προηγηθεί η υποβολή της σχετικής αίτησης στο myθέρμανση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει η πληρωμή των νέων δικαιούχων που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου και η πληρωμή θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments