Διεθνή

Τουρκία: Δημοσκόπηση “ράπισμα” για Ερντογάν – Μόλις 1% η διαφορά

Τουρκία: Δημοσκόπηση “ράπισμα” για Ερντογάν – Μόλις 1% η διαφορά

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet

Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η τελευταία δημοσκόπηση για του Τούρκο πρόεδρο

Στον β’ γύρο και με διαφορά μόλις μιας ποσοστιαίας μονάδας θα επικρατούσε ο Τούρκος πρόεδρος επί του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metropoll.

Η δημοσκόπηση έδειξε, σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ από την Κωνσταντινούπολη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπαιρνε ποσοστό 44.9% και ο υποψήφιος της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης 43.9%.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου το 2,8% των ερωτηθέντων. Οι ψήφοι διαμαρτυρίας υπολογίστηκαν στο 6,2% και στην ερώτηση «δεν ξέρω/δεν απαντώ», καταγράφηκαν απαντήσεις σε ποσοστό 2,2%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Επίσης αναμένεται ότι το φιλοκουρδικό DHP θα ψηφίσει υπέρ του.

Παροχολογίας συνέχεια – Μοιράζει απλόχερα λεφτά ο Ερντογάν

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει να μοιράζει απλόχερα χρήματα ενόψει των γενικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για του χρόνου τον Ιούνιο στη χώρα και αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες στην 20χρονη ηγεσία του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να επιδοτήσει το κόστος της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με 32 δισ. δολάρια μέσα στο 2023. Παράλληλα, έχει στα σκαριά μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης το οποίο περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ την κατασκευή 500.000 κατοικιών – κι αναμένεται, σύμφωνα με εγχώριες και ξένες εκτιμήσεις, να κοστίσει άλλα 50 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μερικές από τις κινήσεις μόνο που κάνει ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας την ώρα που ο πληθωρισμός εκεί καλπάζει με ποσοστό άνω του 80%, η λίρα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και η ακρίβεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει καίρια τα νοικοκυριά.

Το άνοιγμα αυτό του κρατικού κουμπαρά εκτιμάται ότι θα κοστίσει ακριβά. Στοιχεία των Financial Times δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Τουρκίας ήταν ισοσκελισμένος τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, στο τέλος του έτους αναμένεται να καταγράψει έλλειμμα 25 δισ. δολαρίων ή περίπου 3% του ΑΕΠ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments