Διεθνή

DW: «Ο Ερντογάν έχει ήδη χάσει τις εκλογές»

DW: «Ο Ερντογάν έχει ήδη χάσει τις εκλογές»

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet

Το Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής (SWP), ένα από τα αξιοσέβαστα κέντρα σκέψης της Γερμανίας, δημοσίευσε μια εντυπωσιακή ανάλυση για τις εκλογές στην Τουρκία το 2023 και τα πιθανά σενάρια για το μέλλον

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν είναι αδύνατον να ανακτήσει το πολύτιμο πολιτικό έδαφος και να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα εκφράζει ο διδάκτορας Μπερκ Έσεν. Πιστεύει ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν σε δημοκρατικό και δίκαιο περιβάλλον και ότι η αντιπολίτευση πρέπει να βρει την κατάλληλη υποψηφιότητα.

Το Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής (SWP), ένα από τα αξιοσέβαστα κέντρα σκέψης της Γερμανίας, δημοσίευσε μια εντυπωσιακή ανάλυση για τις εκλογές στην Τουρκία το 2023 και τα πιθανά σενάρια για το μέλλον.

Μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Sabancı, ο Δρ. Μπερκ Έσεν. Στην ανάλυση που έγραψε ο Μπερκ Έσεν, τονίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ο αγαπημένος υποψήφιος αυτή τη φορά λόγω της αυξανόμενης οικονομικής κρίσης και των ρωγμών στο ΑΚΡ και ότι η συμμαχία που σχηματίστηκε από την αντιπολίτευση μπορεί να νικήσει τον Ερντογάν, ο οποίος υπήρξε κυβερνώντας τη χώρα για 20 χρόνια, αυτή τη φορά στις εκλογές.

Ωστόσο, στην ανάλυση αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν προφανώς δεν θα τα παρατήσει χωρίς μάχη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της DW Turkish σχετικά με την ανάλυσή του, ο Δρ. Ο Μπερκ Έσεν είπε, “Λόγω δομικών παραγόντων, η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη χάσει τις εκλογές. Αλλά τα βήματα που πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση για να κερδίσει τις εκλογές, δηλαδή ο δημοφιλής υποψήφιος και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν”.

Τονίζοντας ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν σε δίκαιο και ελεύθερο περιβάλλον, ο Εσέν είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Ερντογάν θα καταφύγει σε μεγάλες εκλογικές νοθείες, προσθέτοντας: «Η ήττα των εκλογών είναι φυσικά ένα εξαιρετικά κακό σενάριο για τον Ερντογάν, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να καταφύγουμε σε βαριά κόλπα και να καταστείλουμε την αντιπολίτευση για να μην χάσουμε τις εκλογές και φύγουμε από την κυβέρνηση”, είπε ο Έσεν. Η προσφυγή στη χρήση βίας είναι ένα πολύ πιο ενοχλητικό σενάριο. Γιατί όταν καταφεύγεις στο τελευταίο , δεν έχεις διέξοδο», είπε.

Ο Έσεν επεσήμανε ότι θα πρέπει να ασκηθεί ισχυρή διπλωματική πίεση στην Τουρκία για δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας, ακόμη και αν η ΕΕ αποφύγει να δώσει νομιμότητα στον Ερντογάν ενόψει των εκλογών και εάν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές αλλά δεν το αποδεχτεί. Ελπίζω το παράδειγμα της Ρωσίας να έχει κάνει τους Ευρωπαίους πολιτικούς λίγο πιο έξυπνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments