Οικονομία

Fuel pass 3: Προ των πυλών νέα επιδότηση στα καύσιμα

Fuel pass 3: Προ των πυλών νέα επιδότηση στα καύσιμα
Θέμα ημερών θεωρείται η επίσημη ανακοίνωση για το Fuel Pass 3

Θέμα ημερών θεωρείται η επίσημη ανακοίνωση για το Fuel Pass 3, καθώς το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τις παραμέτρους εφαρμογής της νέας επιδότησης από τον Νοέμβριο, καθώς καλή πορεία των κρατικών εσόδων δημιουργούν το δημοσιονομικό περιθώριο.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται ένας νέος κύκλος επιδότησης που θα ακολουθεί το μοντέλο του Fuel Pass 2, με επιδότηση από 65 έως 85 ευρώ για τα ΙΧ και από 45 έως 55 ευρώ για τα δίκυκλα, με bonus 15 ευρώ για όσους επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα μέσω ψηφιακής κάρτας, αντί για κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό. Τα ποσά εκτιμάται πως θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών και οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ τον χρόνο, με επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass 2, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωση της σε κάποιο πρατήριο καυσίμων.

«Κλειδώνει» η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης είπε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ότι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Όπως εξήγησε, αν δοθεί το «πράσινο φως» για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης τότε το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα, δηλαδή από τον Νοέμβριο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Για το πετρέλαιο κίνησης το μέτρο που εξετάζεται είναι η οριζόντια επιδότηση στην αντλία. Το ποσό της επιδότησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, με ορισμένους να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει τα 20 και τα 25 λεπτά. Σε χθεσινό του ρεπορτάζ, ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η επιδότηση στο diesel κίνησης να είναι στα 15 λεπτά του ευρώ -δηλαδή ως ίσχυε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments