Αθλητισμός

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε μια δύσκολη απόφαση, αλλά το έκανε συνειδητά

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε μια δύσκολη απόφαση, αλλά το έκανε συνειδητά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο τώρα, στον πραγματικό χρόνο, ο Ολυμπιακός είναι πίσω 10 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να συνεχίσει να παίζει και να κερδίζει. Οσο νικάει και όσο οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο δυναμικό καταφέρνουν να παίρνουν βαθμούς, θα αποκτούν ομοιογένεια, καλύτερη φυσική κατάσταση και ρυθμό. Και φυσικά το σύνολο θα βελτιώνεται. Και ευχή όλων στον Πειραιά είναι να φτάσει η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού σύντομα στο σημείο που θέλει. Στο σημείο όπου όλοι οι παίκτες αστέρες που διαθέτει, θα μπορούν να πιάσουν την απόδοση που χαρακτηρίζει τις ικανότητες και το ταλέντο τους. Εάν αυτό συμβεί, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα χρειάζεται να βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλοί του. Διότι σε μια ποδοσφαιρική κανονικότητα, ποδοσφαιριστές με την ποιότητα το Χάμες Ροντρίγκες, του Πεπ Μπιελ, του Ελ Αραμπί, του Βαλμπουενά, του Μπακαμπού, του Γκάρι Ροντρίγκες, του Ινμπόμ Χουάνγκ, του άρτι αφηχθέντος Φορτούνη, αλλά και όλων των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που συνωστίζονται στο ερυθρόλευκο ρόστερ, δεν θα υπήρχε συζήτηση για το ποιος θα κατακτούσε τον τίτλο και ποιες θα ήταν οι διαφορές.

View this post on Instagram

A post shared by El Arabi Youssef Officiel (@elarabiyoussef)

Στο τώρα, στον πραγματικό χρόνο, ο Ολυμπιακός είναι πίσω 10 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, 4 από την ΑΕΚ, 3 από τον… Βόλο και είναι αναγκασμένος και να κοιτάζει μπροστά του. Αλλά και να νικάει. Βγάζοντας στο γήπεδο όλα του τα όπλα σε κάθε παιχνίδι. Ενεργοποιώντας όλη «βαριά βιομηχανία». Όπως τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το σημείο αναφοράς της επίθεσης των πρωταθλητών εδώ και μία τριετία. Τον παίκτη των 81 γκολ και των 20 ασίστ σε 166 αγώνες με τους Ερυθρόλευκους.

Ο 35χρονος στράικερ είναι γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε φέτος.

Όχι απαραίτητα γιατί δεν ήταν καλός ή γιατί δεν πάλευε. Αλλά το μαύρο σύννεφο που τον κυνηγούσε, τον έκανε να χάνει ευκαιρίες που για τη δική του κλάση, ήταν σχεδόν εξωφρενικές. Μια κατάσταση, που πρώτα και πάνω από όλους, προβλημάτιζε και ενοχλούσε τον ίδιο. Με την αντίδρασή του, να φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Και μάλιστα κόντρα στα… προγνωστικά!

Ο Ελ Αραμπί είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (02/10) και είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Από το ιατρικό επιτελείο ανακοινώθηκε διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο. Κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες επιτάσσει απουσία ενός παίκτη για διάστημα τριών εβδομάδων και πάνω. Ο Ελ Αραμπί, σε δύο εβδομάδες ακριβώς, έπαιξε: Στις 15/10 συμμετείχε 21 λεπτά στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και το Σάββατο αγωνίστηκε 38 λεπτά με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Οταν ο Μαροκινός ζήτησε από το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο να ανεβάσει ρυθμούς, το πρόβλημα στο γόνατο δεν είχε εξαλειφθεί. Ο πόνος δεν είχε φύγει. Αλλά ο ίδιος έμεινε εκτός προπονήσεων 10 ημέρες, έκανε διπλές θεραπείες και έκρινε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει. Στα 35 του χρόνια, πλέον, ο Γιουσέφ γνωρίζει καλά πότε μπορεί και πότε δεν μπορεί να παίξει. Επαιξε, λοιπόν, αφού αισθάνθηκε ότι μπορεί. Και ότι πρέπει. Και φαίνεται ότι αυτό το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης, λειτούργησε ευεργετικά.

Κόντρα στον Παναιτωλικό η παρουσία του ήταν πολύ καλύτερη από του Μπακαμπού. Και παρότι για ακόμη μία φορά στάθηκε άτυχος και δεν σκόραρε, έδειξε στον Μίτσελ, αλλά και συνολικά στην ομάδα του, ότι πλέον είναι καλά και έτοιμος να θυμίσει ξανά τον καλό του εαυτό. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ. Ή τουλάχιστον θα έχει σημαντικό ρόλο. Καθώς ο Μίτσελ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του. Και κυρίως από την αγωνιστική εικόνα του. Καθώς έδειξε σε καλύτερη κατάσταση και πιο… εκρηκτικός από ό,τι πριν τον τραυματισμό!

Και κάτι τελευταίο, αναφορικά με το τι σκέφτεται ο Μίτσελ για τον 5ο σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο 59χρονος τεχνικός θεωρεί ότι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Ελ Αραμπί, μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επιθετική παραγωγή. Και από άποψη δημιουργίας φάσεων, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Και η αλήθεια είναι πως ο υγιής και σε καλή κατάσταση Ελ Αραμπί, δεν είναι σίγουρα ο παίκτης που έως τώρα έχει «γράψει» μόλις 3 γκολ και 1 ασίστ σε 15 συμμετοχές…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments