Πολιτική

Σκρέκας στη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας: Θα συνεργαστούμε, για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας

Σκρέκας στη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας: Θα συνεργαστούμε, για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Θα χτίσουμε πάνω στα σημαντικά θεμέλια της συμφωνίας των αρχηγών κρατών» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας

«Θα χτίσουμε πάνω στα σημαντικά θεμέλια της συμφωνίας των αρχηγών κρατών» και «θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αρχηγοί κρατών έθεσαν τα θεμέλια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά και θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει τώρα ένα σαφές μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στη φάση των υψηλών τιμών της ενέργειας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην επείγουσα ανάγκη να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ευρωπαίων πολιτών» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. «Είμαστε ικανοποιημένοι που η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο πτυχές των ελληνικών προτάσεων», προσέθεσε.

Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: “Σφραγίζουν” τα μέτρα για μείωση τιμών

Συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με “χάρτη” τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, την περασμένη εβδομάδα και πώς θα καταφέρουν να μειώσουν τις τιμές και να προστατεύσουν καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Οι υπουργοί θα τοποθετηθούν επί των προτάσεων της Επιτροπής, η οποία εν συνεχεία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Όσον αφορά στο πλαφόν, το ζήτημα είναι η Κομισιόν να προχωρήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλέσει την αντίδραση των αρνητών όπως το Βερολίνο, αλλά ταυτόχρονα να ακολουθήσει και «το θέλω της πλειοψηφίας», που τάσσεται υπέρ ενός πλαφόν, με συγκεκριμένο, συμφωνημένο νομικό πλαίσιο. Κάτι τέτοιο βάζει φρένο στις αγορές ακόμη και εάν στο τέλος δεν χρειαστεί τεθεί σε εφαρμογή.

Τέλος, όσον αφορά στο ιβηρικό μοντέλο εκτιμάται ότι η Επιτροπή θα ακούσει τις πολλές αντιδράσεις και δύσκολα θα προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε κάτι συγκεκριμένο γιατί προϋποθέτει μεγάλες δαπάνες για τα κράτη-μέλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments