Διεθνή

Πούτιν εκτός εαυτού και κατά Δύσης

Πούτιν εκτός εαυτού και κατά Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: tass

 Στον φλογερό φιλιππικό που εξαπέλυσε, φρόντισε να φορτώσει στις πλάτες των Δυτικών τις συνέπειες του πολέμου που ο ίδιος άρχισε να διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες εναντίον της Ουκρανίας

Ολομέτωπη και λυσσαλέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος Πρόεδρος, Β. Πούτιν, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Valdai Discussion Club, μια ρωσική δεξαμενή σκέψης που διάκειται στον δικτάτορα του Κρεμλίνου.

Στον φλογερό φιλιππικό που εξαπέλυσε, φρόντισε να φορτώσει στις πλάτες των Δυτικών τις συνέπειες του πολέμου που ο ίδιος άρχισε να διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες εναντίον της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε πως, στις παραμονές της έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Ρώσος Πρόεδρος είχε αποφανθεί, δίκην εθνολόγου, ότι το έθνος της Ουκρανίας δεν υπάρχει και ότι ο πόλεμος δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από λίγες ημέρες.

Επιπλέον, το διακεκριμένο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και σημερινός δικτάτορας αρνήθηκε, και συνεχίζει να αρνείται, να μιλήσει ανοιχτά για «πόλεμο» εναντίον του ουκρανικού έθνους, το οποίο, αν και – κατά τον Πούτιν – είναι «ανύπαρκτο», εξακολουθεί να ανθίσταται σθεναρά και ηρωικά, προκαλώντας τις εκρήξεις θυμού στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αντί της λέξης «πόλεμος» προτιμά να επιμένει στον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Πλέον, ο στυγνός δικτάτορας βασίζει όλες τις ελπίδες και τις προσδοκίες του σε μια ανατροπή της, δυσμενούς για τον ίδιο, συγκυρίας στον πόλεμο κατά των Ουκρανών, στην περιοχή της Χερσώνας, την προσάρτηση της οποίας «επισημοποίησε» σε ειδική τελετή στη Μόσχα, μετά από ψευδεπίγραφα δημοψηφίσματα.

«Η αποτυχία κάνει τον άνθρωπο επιθετικό», διδάσκουν οι θεμελιωτές της κοινωνικής και ατομικής ψυχολογίας, οι οποίοι φαίνεται να δικαιώνονται ως προς τη θέση αυτή.

Ο Πούτιν ανήγγειλε, όπως και στα δημοψηφίσματα της προσάρτησης, «το τέλος της δυτικής κυριαρχίας», τη στιγμή που ο ίδιος υποχρεώνει τα στρατεύματά του να δώσουν με συνέπεια και με αποφασιστικότητα τη μάχη της… Χερσώνας.

Κατά τον Ρώσο Πρόεδρο, «βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή, αντιμετωπίζουμε αναμφίβολα την πιο επικίνδυνη, την πιο σημαντική, την πιο απρόβλεπτη δεκαετία» από το 1945, εκτίμησε ο Πούτιν, κρίνοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε «επαναστατική κατάσταση», γιατί η Δύση επιδιώκει «απελπισμένα» να επιβάλει την κυριαρχία της.

Επίσης, χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο «δυνατό ηγέτη» και κατηγόρησε με σφοδρότητα τις δυτικές χώρες που, σύμφωνα με τον ίδιο, «αρνούνται την ύπαρξη εθνών» και θέλουν να επιβάλλουν τις αξίες τους.

Από τη Δύση δεν περιμένει λοιπόν πολλές ελπίδες, είναι «τυφλωμένη από την αποικιοκρατία και προσπαθεί να χειραγωγήσει όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να αρχίσει ένα διάλογο με τον δυτικό κόσμο, ο οποίος θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία στη νέα τάξη πραγμάτων.

Διευκρίνισε όμως ότι η Ρωσία «δεν θα δεχτεί ποτέ οι δυτικές χώρες να της λένε τι θα κάνει και πρόσθεσε ότι όσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί η Δύση για να το συνειδητοποιήσει αυτό, τόσο υψηλότερο θα είναι το τίμημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments