Πολιτική

Όλαφ Σολτς Ελλάδα: Τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Ακρόπολη

Όλαφ Σολτς Ελλάδα: Τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Ακρόπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης υποδέχτηκε πριν από λίγη ώρα τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης υποδέχτηκε πριν από λίγη ώρα τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Σολτς θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον κ . Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρούσα είναι και η υπουργός Πολιτισμού, Λϊνα Μενδώνη.

Η εν λόγω επίσκεψη είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, και είναι η δεύτερη στη χώρα μας για τον κ. Σολτς, ο οποίος τον Ιούνιο είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε δώσει το παρών στο δείπνο της Διαβαλκανικής Συνόδου που είχε φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Ο κ. Σολτς που έφτασε χθες στην Αθήνα απευθείας από το Παρίσι και μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στη χώρα μας σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, κατά την οποία συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στην Ευρώπη συνυπεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Σολτς

Οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας, θα αποτελέσουν τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Ελλάδας και της Γερμανίας αυτή επισφραγίστηκε και με τη συμφωνία «κυκλικής ανταλλαγής», προκειμένου να στηριχτεί η ουκρανική άμυνα της Ουκρανίας. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία από την Ελλάδα, η οποία σε αντάλλαγμα θα τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα τεθωρακισμένα οχήματα Marder που παραχωρούνται από τη Γερμανία στη χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως επιδιώκεται να σηματοδοτήσει μια νέα σελίδα και την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς ευρωπαϊκής κανονικότητας, ενώ η ελληνική οικονομία καταγράφει θετικές επιδόσεις εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων – επιδόσεις που μαζί με τις μεταρρυθμίσεις έχουν αναγνωριστεί και από τη γερμανική πλευρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments