Πολιτική

Σολτς στην Ελλάδα: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο καγκελάριος της Γερμανίας

Σολτς στην Ελλάδα: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο καγκελάριος της Γερμανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς υποδέχεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

Τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς υποδέχεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και ευρύτερα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ηδη, μέσω συνέντευξής του στα «ΝΕΑ», ο κ. Σολτς φρόντισε να στείλει μήνυμα στην Αγκυρα ότι «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή», με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις.

Στον σύντομο διόλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον Γερμανό καγκελάριο για τον Εθνικό Κήπο εξηγώντας του ότι κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα σε μια εποχή που υπήρχε ακόμα ισχυρή η γερμανική επιρροή στην Ελλάδα.

Επίσκεψη Σολτς Μητσοτάκη στην Ακρόπολη

Στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης υποδέχτηκε τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Σολτς θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον κ . Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρούσα είναι και η υπουργός Πολιτισμού, Λϊνα Μενδώνη.

Η εν λόγω επίσκεψη είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, και είναι η δεύτερη στη χώρα μας για τον κ. Σολτς, ο οποίος τον Ιούνιο είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε δώσει το παρών στο δείπνο της Διαβαλκανικής Συνόδου που είχε φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Ο κ. Σολτς που έφτασε χθες στην Αθήνα απευθείας από το Παρίσι και μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στη χώρα μας σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, κατά την οποία συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στην Ευρώπη συνυπεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε το πρώτο του τετ-α-τετ με τον κ. Σολτς στο τέλος Μαΐου στις Βρυξέλλες, ενώ οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι έχουν καλή χημεία, καθώς συνομιλούν με άνεση κατ’ ίδιαν σε αρκετές Συνόδους Κορυφής. Μάλιστα, σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη «Διαδικασία του Βερολίνου», μια γερμανική πρωτοβουλία στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ευρωπαίοι ηγέτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments