Διεθνή

Κύπρος: Συγκρούσεις και φωτιές σε κέντρο υποδοχής μεταναστών

Κύπρος: Συγκρούσεις και φωτιές σε κέντρο υποδοχής μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: Φιλελεύθερος Κύπρου

Ο Πουρνάρας στεγάζει πάνω από τη χωρητικότητα των 1.000 ατόμων, καθώς η Κύπρος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την εισροή αιτούντων άσυλο από τη Συρία και τις αφρικανικές χώρες

Συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Κύπρο.

Πυκνοί καπνοί υψώθηκαν πάνω από τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας του Πουρνάρα, περίπου 22 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας.

Η αστυνομία είπε ότι συγκρούσεις φαίνεται να ξέσπασαν μεταξύ δύο ομάδων στο κέντρο, ενώ πολλοί φαίνεται να εγκατέλειψαν τον καταυλισμό μόλις ξέσπασαν οι φωτιές. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων Νιγηριανών και Κονγκολέζων. 

“Πολλές σκηνές κάηκαν… η κατάσταση έχει πλέον ηρεμήσει”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Κάποια άτομα που υπέστησαν ελαφρά τραύματα διακομίστηκαν επί τόπου και τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Πουρνάρας στεγάζει πάνω από τη χωρητικότητα των 1.000 ατόμων, καθώς η Κύπρος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την εισροή αιτούντων άσυλο από τη Συρία και τις αφρικανικές χώρες. Το νησί έχει πει συχνά ότι η χωρητικότητά του βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Η χώρα μας έχει αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις ανάλογα με το μέγεθός της», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Δημοκρατική Συσπείρωση και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

«Το λιγότερο που πρέπει να περιμένουμε είναι ο βασικός σεβασμός», είπε.

Οι αρχές στη Λευκωσία την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι μόνο φέτος, 17.000 άτομα εισήλθαν στη δικαιοδοσία τους μέσω παράτυπων διαύλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments