Πολιτική

Μητσοτάκη στο Le Point: Μοναδικό καθήκον μου να υπερασπιστώ την ασφάλεια της χώρας μου

Μητσοτάκη στο Le Point: Μοναδικό καθήκον μου να υπερασπιστώ την ασφάλεια της χώρας μου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης εγκαλεί την Άγκυρα για την εργαλειοποίησή του και τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, με σεβασμό στις αρχές του ανθρωπισμού

Τα ανοιχτά παράθυρα στο διάλογο και, ταυτόχρονα, τις κλειστές πόρτες στις προκλήσεις δείχνει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στο γαλλικό Le Point.

«Δε θα δεχτώ καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Θα θέλαμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Τουρκία. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, μοναδικό καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ την ασφάλεια της χώρας μου με κάθε μέσο», τονίζει και σημειώνει ότι η Άγκυρα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει μια αδιαπέραστη κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεράσει.

Εστιάζοντας στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η χώρα μας δε θέλει, σε καμία περίπτωση, να εισέλθει σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, αλλά είναι υποχρεωμένη να διατηρεί μια αποτρεπτική δύναμη απέναντι σε κάθε απόπειρα υπονόμευσης της κυριαρχίας της.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζει, στη συνέντευξή του ότι ο εξ’ ανατολών γείτονας είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Αποκομίζει τεράστια οφέλη από τα περιοριστικά μέτρα μας, διευκολύνοντας την καταστρατήγησή τους, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητά τους», συμπληρώνει.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης εγκαλεί την Άγκυρα για την εργαλειοποίησή του και τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, με σεβασμό στις αρχές του ανθρωπισμού.

«Έχουμε καλή συνεργασία με τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΚΟ, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ορισμένες από αυτές προτιμούν ξεκάθαρα να παίζουν το ρόλο του διακινητή – κάτι που τους οδηγεί να ασκούν κριτική στην Ελλάδα, αναπαράγοντας αβάσιμα επιχειρήματα της Άγκυρας», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Με το βλέμμα στην οικονομία, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει γίνει προνομιακός προορισμός διεθνών επενδυτών, προτάσσοντας ως λόγους την πολιτική σταθερότητα, τη γεωγραφική θέση, αλλά και το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό.

«Το 2022 καταρρίψαμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα των νέων τεχνολογιών και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments