Διεθνή

Μπορέλ: Σε ενεργειακό μνημόνιο με Αργεντινή ελπίζει η ΕΕ

Μπορέλ: Σε ενεργειακό μνημόνιο με Αργεντινή ελπίζει η ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη λατινοαμερικανική χώρα ότι η συμφωνία είναι καίριας σημασίας

Καθώς η ενεργειακή κρίση φουντώνει, και ένας δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητεί τρόπους ώστε να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της το εμπάργκο  στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπογράψει ένα ενεργειακό μνημόνιο συνεννόησης με την Αργεντινή «σύντομα». Ειδικότερα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη λατινοαμερικανική χώρα ότι η συμφωνία είναι καίριας σημασίας επειδή η Αργεντινή «είναι μια εκκολαπτόμενη ενεργειακή δύναμη» σε μια εποχή υψηλών διεθνών τιμών.

Η Αργεντινή διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα μη συμβατικού φυσικού αερίου στον κόσμο και αναζητά νέες επενδύσεις για να αυξήσει τις εξαγωγές της.

«Προχωράμε σε ένα μνημόνιο κατανόησης για ενεργειακά θέματα. Ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα. Δεν μιλάμε για χρόνια ή μήνες: υπάρχει ξεκάθαρο αμοιβαίο ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ.

Η Ευρώπη έχει αρχίσει να αναζητά νέους προμηθευτές ενέργειας και τροφίμων, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Αργεντινή «έχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά δεν έχει τρόπο να το εξάγει. Είναι μια πολύ μεγάλη ενέργεια φυσικού αερίου, δυνητικά μιλώντας. Πρέπει να γίνουν πολλές επενδύσεις», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments