Διεθνή

Κίεβο: 218 ουκρανικά πλοία “μπλοκαρισμένα” μετά τη ρωσική αναστολή της συμφωνίας

Κίεβο: 218 ουκρανικά πλοία “μπλοκαρισμένα” μετά τη ρωσική αναστολή της συμφωνίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ουκρανία είπε ότι η συμφωνία, η οποία ξεμπλοκάρει τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, της επέτρεψε να εξάγει περίπου 9 εκατομμύρια τόνους αγροτικού φορτίου μέχρι στιγμής

Συνολικά 218 πλοία είναι «ουσιαστικά μπλοκαρισμένα» λόγω της απόφασης της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της σε μια συμφωνία εξαγωγής σιτηρών, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανέστειλε τη συμμετοχή στη συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας μετά τις επιθέσεις στον στόλο της στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία.

Καθώς η Ουκρανία δεν διέθετε άδειες από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού του προγράμματος για να διέλθει από τον ασφαλή διάδρομο, «218 πλοία είναι …μπλοκαρισμένα στις τρέχουσες θέσεις τους», ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το υπουργείο είπε ότι 95 φορτωμένα πλοία που είχαν εγκαταλείψει τα λιμάνια της Ουκρανίας αναμένουν επιθεώρηση για αποστολή στον τελικό καταναλωτή και 101 άδεια περίμεναν επιθεώρηση στην είσοδο των ουκρανικών λιμανιών.

Ανέφερε ότι 22 πλοία με γεωργικά προϊόντα περίμεναν να φύγουν από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία είπε ότι η συμφωνία, η οποία ξεμπλοκάρει τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, της επέτρεψε να εξάγει περίπου 9 εκατομμύρια τόνους αγροτικού φορτίου μέχρι στιγμής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments