Διεθνή

Ινδία: Εννέα συλλήψεις για την πολύνεκρη κατάρρευση της γέφυρας

Ινδία: Εννέα συλλήψεις για την πολύνεκρη κατάρρευση της γέφυρας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η γέφυρα της αποικιακής εποχής, πλάτους 1,25 μέτρων και μήκους 233 μέτρων, πάνω από τον ποταμό Machchhu ήταν γεμάτη από ανθρώπους όταν κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό από ύψος 10 μέτρων

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων έκδοσης εισιτηρίων και εργολάβων, καθώς ερευνούν την κατάρρευση πεζογέφυρας στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 134 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Η γέφυρα της αποικιακής εποχής, πλάτους 1,25 μέτρων και μήκους 233 μέτρων, πάνω από τον ποταμό Machchhu ήταν γεμάτη από ανθρώπους όταν κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό από ύψος 10 μέτρων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο άτομα που είχαν την ευθύνη επισκευής της γέφυρας, που αρχικά χτίστηκε το 1877.

Το σοκ και η θλίψη για την τραγωδία αναμειγνύεται με οργή ορισμένων από τα αγαπημένα πρόσωπα των νεκρών και μελών της αντιπολίτευσης στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ, όπου αναμένεται να γίνουν εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από την πολιτεία όπου σημειώθηκε η καταστροφή, πρόκειται να επισκεφθεί τη μικρή βιομηχανική πόλη την Τρίτη, δήλωσε βουλευτής.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι η Oreva, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρολόγια και ηλεκτρικά είδη που ήταν υπεύθυνη για τη γέφυρα, δεν είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα άνοιγε ξανά την περασμένη εβδομάδα μετά τις επισκευές, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε πιστοποιητικό ότι ήταν κατάλληλη για δημόσια χρήση

Περίπου 400 άτομα είχαν αγοράσει εισιτήρια για να ανέβουν στη γέφυρα για να γιορτάσουν τα φεστιβάλ Diwali και Chhath Puja.

Περίπου 35 θύματα ήταν κάτω των 14 ετών, ενώ έως το πρωί της Δευτέρας είχαν διασωθεί περίπου 170 άνθρωποι.

Η γέφυρα συντηρήθηκε στο παρελθόν από τον τοπικό δήμο, ο οποίος περιόρισε τον αριθμό των ατόμων στη γέφυρα τη φορά σε 20, είπε.

Ο Μόντι, ο πρώην πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments