Διεθνή

Σαγκάη: Ξαφνικό lockdown στη Disney – Κλείδωσαν μέσα στο πάρκο τους επισκέπτες

Σαγκάη: Ξαφνικό lockdown στη Disney – Κλείδωσαν μέσα στο πάρκο τους επισκέπτες

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η κυβέρνηση της Σαγκάης ανέφερε ότι το πάρκο απαγόρευει την είσοδο - έξοδο στους ανθρώπους και ότι όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ

Το Disney Resort της Σαγκάης ανέστειλε ξαφνικά τη λειτουργία του, τη Δευτέρα για να συμμορφωθεί με τα μέτρα πρόληψης του COVID-19, με όλους τους επισκέπτες τη στιγμή της ανακοίνωσης να παραμείνουν στο πάρκο μέχρι να έχουν αρνητικό τεστ .

Το θέρετρο είπε στις 11:39 π.μ. τοπική ώρα (03:39 GMT) ότι θα κλείσει αμέσως το κεντρικό θεματικό πάρκο και τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού του δρόμου μέχρι νεωτέρας, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς του ιού.

Η κυβέρνηση της Σαγκάης ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat ότι το πάρκο απαγόρευει την είσοδο ή την έξοδο στους ανθρώπους και ότι όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ τους προτού μπορέσουν να φύγουν.

Όποιος είχε επισκεφτεί το πάρκο από τις 27 Οκτωβρίου θα έπρεπε να κάνει τεστ για COVID-19 τρεις φορές σε τρεις ημέρες, ανέφερε.

Το θεματικό πάρκο συνέχισε να λειτουργεί για τους εγκλωβισμένους επισκέπτες που είχαν κολλήσει στο πάρκο κατά τη διάρκεια του κλεισίματος τη Δευτέρα, ανέφεραν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας εκπρόσωπος του Shanghai Disney Resort είπε ότι το θέρετρο εξακολουθεί να λειτουργεί με «περιορισμένες προσφορές» και ότι ακολουθούν μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των κινεζικών υγειονομικών αρχών.

Το θέρετρο είχε δηλώσει το Σάββατο ότι είχε αρχίσει να λειτουργεί με μειωμένο εργατικό δυναμικό για να συμμορφωθεί με τα μέτρα για τον COVID.

Η Σαγκάη ανέφερε 10 τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα για τις 30 Οκτωβρίου, τα οποία ήταν όλα άτομα χωρίς συμπτώματα.

Το κλείσιμο σηματοδοτεί την τελευταία διακοπή για το Shanghai Disney Resort, το οποίο έκλεισε για περισσότερους από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown στη Σαγκάη νωρίτερα φέτος.

Το πάρκο έκλεισε επίσης για δύο ημέρες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες εγκλωβισμένους μέσα, αφού οι αρχές διέταξαν να δοκιμαστούν όλοι σε μια άσκηση εντοπισμού επαφών.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα Weibo της Κίνας τη Δευτέρα έδειξαν ανθρώπους να σπεύδουν προς τις πύλες του πάρκου, οι οποίες ήταν ήδη κλειδωμένες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο και το Shanghai Disney Resort δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για το πόσοι επισκέπτες βρίσκονταν μέσα.

Οι τοπικές αρχές σε όλη την Κίνα συνέχισαν να επιβάλλουν απότομα και ακραία μέτρα για να περιορίσουν κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού μόλις προκύψουν κρούσματα, σύμφωνα με την εξαιρετικά αυστηρή προσέγγιση μηδενικής ανοχής της χώρας έναντι του COVID-19.

Το Universal Resort στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο , άνοιξε ξανά τη Δευτέρα μετά από πέντε ημέρες κλεισίματος, το οποίο προκλήθηκε επίσης από τα μέτρα για τον ιό.

πηγή:Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments