Ελλάδα

Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και νέες μεταλλάξεις

Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και νέες μεταλλάξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Προειδοποίησε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την τριδημία (Covid, γρίπη, RSV)

Στα οφέλη των επικαιροποιημένων εμβολίων, αλλά και στην ανάγκη της τέταρτης δόσης κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί, ωστόσο προειδοποίησε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την τριδημία (Covid, γρίπη, RSV).”Μακάρι να διαψευστούμε” απάντησε σε σχετική ερώτηση η κα Θεοδωρίδου.

«Η χειμερινή περίοδος δεν αργεί και εκτός από τον κορωνοϊό και οι ιοί της γρίπης αλλά και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού θα επιβαρύνουν την υγεία τόσο παιδιών όσο και ενηλίκων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πρόβλημα. Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό και τη γρίπη είναι αναγκαίος βάση συστάσεων και χαλάρωσης των μέτρων και ας μην τον αμελούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι : «εκεί που υπάρχουν εμβόλια δηλαδή για Covid και για γρίπη είναι μια καλή προστασία, δεν θα πρέπει να αναβάλλεται. Δεν χρειάζονται και διαστήματα χρονικά μεγαλύτερα μεταξύ των εμβολίων, επομένως η προτεραιότητα είναι σχετική. Το εμβόλιο της γρίπης γίνεται κάθε χρόνο – έχουν γίνει 1 εκατ. εμβόλια μέχρι τώρα, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και περισσότερα ή τουλάχιστον πρέπει να γίνουν μέσα στον Νοέμβριο. Ένας από τους βασικούς λόγους που δικαιολογούν ανησυχία είναι ότι λείπει η ανοσολογική προίκα από τις λοιμώξεις των προηγούμενων ετών με τον ιό της γρίπης που δίνουν μια προστασία. Δηλαδή έχουμε μείνει με το να φοράμε τις μάσκες και να προσέχουμε”.

Παράλληλα όπως ανέφερε η κ.Θεοδωρίδου σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι νέες παραλλαγές δεν αποτελούν νέο ιό, αλλά ένα τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον. Όσον αφορά τα κρούσματα στα παιδιά αυτά αυξήθηκαν λόγω της παραλλαγής Όμικρον και στην Ελλάδα.

Μάλιστα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανασοκαταστολή. Επίσης παραμένει αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό και τη γρίπη ενώ για την ώρα δεν αναμένονται νέα εμβόλια για τις παραλλαγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments