Διεθνή

Βρετανία: Στην αντιτρομοκρατική η έρευνα για την επίθεση στο Ντόβερ

Βρετανία: Στην αντιτρομοκρατική η έρευνα για την επίθεση στο Ντόβερ

Πηγή Φωτογραφίας: independent

Η αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστη έναν 66χρονο, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός σε ένα κοντινό πρατήριο

 Η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Βρετανίας ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό όπου εκτοξεύτηκαν βόμβες βενζίνης σε κέντρο μετανάστευσης στο λιμάνι του Ντόβερ, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.

«Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι αυτό το απεχθές αδίκημα ήταν στόχος και πιθανόν να οδηγείται από κάποια μορφή μίσους, αν και αυτό μπορεί να μην ανταποκρίνεται απαραίτητα στο κατώφλι της τρομοκρατίας», ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία ταυτοποίησε επίσης τον ύποπτο που πέταξε τις βόμβες στο κέντρο μετανάστευσης την Κυριακή ως Andrew Leak, έναν 66χρονο άνδρα από το High Wycombe της νότιας Αγγλίας, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός σε ένα κοντινό πρατήριο.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι ο εμπλεκόμενος άνδρας εργαζόταν μαζί με οποιονδήποτε άλλον και δεν πιστεύεται ότι υπάρχει ευρύτερη απειλή για την κοινότητα στην περιοχή του High Wycombe ή στο Dover», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι εγκαταστάσεις του Ντόβερ είναι ο πρώτος σταθμός για χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι στη Μάγχη πριν σταλούν σε άλλα καταλύματα, ενώ οι αιτήσεις τους για διαμονή στη Βρετανία εξετάζονται.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η βρετανική πολιτική απέναντι στους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο παραμένει ένα έντονο πολιτικό ζήτημα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε στο υπουργικό του συμβούλιο την Τρίτη ότι το έθνος είναι ένα συμπονετικό και φιλόξενο μέρος για τους αιτούντες άσυλο, αλλά αυτό εξαρτάται από τη δυνατότητα της χώρας να αστυνομεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της.

Η υπουργός Εσωτερικών του Σουνάκ, Σουέλα Μπρέιβεραν, δέχεται βαριά κριτική επειδή περιέγραψε την άφιξη των αιτούντων άσυλο ως εισβολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments