Κόσμος

ΗΠΑ: Στόχος Ρώσων χάκερς το υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: Στόχος Ρώσων χάκερς το υπουργείο Οικονομικών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πρόκειται για την ίδια ομάδα που επιτέθηκε σε ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων

 Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στοχοποιήθηκε από μια φιλορωσική ομάδα χάκερ τον περασμένο μήνα, αλλά το περιστατικό προκάλεσε ελάχιστη έως καθόλου αναστάτωση και επιβεβαίωσε ότι η ενισχυμένη προσέγγιση του υπουργείου για την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος στον κυβερνοχώρο λειτουργεί, δήλωσε την Τρίτη, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποδώσει τις επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) στο Killnet, τη ρωσική ομάδα χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη για τη διακοπή των ιστοσελίδων πολλών πολιτειών και αεροδρομίων των ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε στο Reuters ο Todd Conklin, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Wally Adeyemo. .

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Κάλυψη οικονομίας, αγορών και επιχειρήσεων. Οικονομικός δημοσιογράφος με εμπειρία σε digital media και ανάλυση οικονομικής – πολιτικής επικαιρότητας.