Διεθνή

Reuters: Η ελληνική ακτοφυλακή παλεύει να διασώσει μετανάστες

Reuters: Η ελληνική ακτοφυλακή παλεύει να διασώσει μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/bbc

Ένα σκάφος της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και δύο σκάφη που πλέουν κοντά συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης υπό θυελλώδεις ανέμους.

Η ελληνική ακτοφυλακή αναζητούσε δεκάδες μετανάστες που πιστεύεται ότι αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους τους ανοιχτά του νησιού της Εύβοιας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δέκα άνδρες διασώθηκαν από το σκάφος, το οποίο βυθίστηκε στο νότιο άκρο της Εύβοιας αφού απέπλευσε από την Τουρκία, δήλωσε στην κρατική ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της ελληνικής ακτοφυλακής Νίκος Κοκκάλας. Σύμφωνα με επιζώντες, στο σκάφος επέβαιναν 68 άτομα, είπε ο Κοκκάλας.

Ένα σκάφος της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και δύο σκάφη που πλέουν κοντά συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης υπό θυελλώδεις ανέμους.

Ήταν το δεύτερο περιστατικό με σκάφος μεταναστών αυτή την εβδομάδα. Τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στο νησί της Σάμου στο ανατολικό Αιγαίο, κοντά στην Τουρκία, μετά την ανατροπή της φουσκωτής λέμβου τους.

Η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης το 2015, όταν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έφτασαν στη χώρα με βάρκες από τη γειτονική Τουρκία.

Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε από το 2016, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για να σταματήσει τις ροές, αλλά οι ελληνικές αρχές λένε ότι πρόσφατα είδαν αύξηση στις απόπειρες εισόδου μέσω των νησιών της χώρας και των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, κατηγόρησε την Τουρκία ότι «ακόμη επιτρέπει σε κυκλώματα αδίστακτων διακινητών να στείλουν τους συνανθρώπους μας στο θάνατο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments