Πολιτική

Κουτσούμπας: Το καλάθι του νοικοκυριού εμπαιγμός της κοινωνίας

Κουτσούμπας: Το καλάθι του νοικοκυριού εμπαιγμός της κοινωνίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μεγάλο εμπαιγμό χαρακτήρισε το καλάθι του νοικοκυριού ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο εμπαιγμό χαρακτήρισε το καλάθι του νοικοκυριού ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως ουσιαστικά τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι προσφορές που έκαναν τα σούπερ μάρκετ. Η λύση για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει γιατί έχει μνημονιακές δεσμεύσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ναι μεν ο πόλεμος επιδρά στην ακρίβεια, αλλά δεν μπορούμε να την αποδίδουμε αποκλειστικά εκεί, καθώς το κύμα των ανατιμήσεων ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως παράδειγμα, ο κ. Κουτσούμπας έφερε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο δρόμος για τις οποίες είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα, με το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, το οποίο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας

Σχολιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση τα δίνει με το ένα χέρι και τα παίρνει με το άλλο, μέσω της κατανάλωσης και της φορολογίας».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη ή Τσίπρα, θα αποτελούσε συνενοχή, ενώ πρόσθεσε πως φυσικά το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει, αλλά για να συνεργαστεί θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση και η αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές, τις οποίες δεν διαθέτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τέλος στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν προκύψει κυβέρνηση χωρίς συνεργασίες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο προστασίας των παιδιών»

Αναφερόμενος στα διαδοχικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είπε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο προστασίας απέναντι στις ορέξεις παιδόφιλων και παιδεραστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments