Διεθνή

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Πηγή Φωτογραφίας: nytimes/politico

Ο Τραμπ, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό, έχει την πολιτική στρατηγική της επιστροφής στο κορυφαίο πολιτικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και την τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας

Το μήνυμα του πρώην Προέδρου είναι, αυτήν την φορά, πολύ πιο σαφές εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών σε μόλις τέσσερις μέρες: πολύ, πολύ πιθανή η επάνοδος του Ντόναλντ Τραμπ για μια τρίτη υποψηφιότητα, μετά την ήττα του 2020, καίτοι ο ίδιος υπονομεύει τη διαδικασία στην οποία συμμετέχει, αλλά συνεχώς καταγγέλλει.

Ιδιαίτερα, ένα βήμα χωρίζει τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών από το να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για μία τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Για να κάνουμε τη χώρα μας ευημερούσα, ασφαλή και ένδοξη, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ πιθανό να το ξανακάνουμε», είπε ο πρώην Πρόεδρος, θέτοντας σε κίνηση τα προεδρικά σενάρια. «Ετοιμαστείτε, μόνο αυτό λέω. Πολύ σύντομα. Ετοιμαστείτε», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σύμβουλός του δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι «είναι σαν σκόρος που τραβιέται στη φλόγα, ο  Τραμπ θα είναι υποψήφιος το 2024».

Ο Τραμπ, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό, έχει την πολιτική στρατηγική της επιστροφής στο κορυφαίο πολιτικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και την τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας.

Προσεκτικά και μεθοδικά, «ντοπάρεται» και «ντοπάρει» το εσωκομματικό ακροατήριό του. Κατορθώνει να συσπειρώσει την εκλογική βάση των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι, αν  κρίνει κάποιος από τα δημοσιεύματα του φίλα διακείμενου προς τους Ρεπουμπλικάνους Τύπου, φαίνεται ότι αδυνατούν να φανταστούν άλλον για τη θέση του υποψηφίου Προέδρου.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενδέχεται να μην είναι σε θέση να είναι υποψήφιοι, εάν ο πρώην πρόεδρος λάβει την απόφαση να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τις επόμενες εβδομάδες, λένε σύμβουλοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους συμβούλους του, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με κάποιους συγγενείς του για να αναπτύξει πιθανά σενάρια, καθώς επιδιώκει να επωφεληθεί από τις νίκες των Ρεπουμπλικάνων που αναμένονται στις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Εντούτοις, ένα κεντρικό πολιτικό μήνυμα του Τραμπ είναι εξόχως προβληματικό, αφού εμπεριέχει μια πρόδηλη αντιφατικότητα. Αφενός, καταγγέλλει καλπονοθεία στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, αφετέρου επιθυμεί να συμμετάσχει ξανά σε αυτές, χωρίς να έχει υπάρξει καμία θεσμική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Η ίδια αντιφατικότητα επαναλαμβάνεται ήδη και στις ενδιάμεσες εκλογές, δεδομένου ότι το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων συμμετάσχει σε αυτές, τη στιγμή που εντοπίζει και καταγγέλλει ήδη την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην Πρόεδρος, ο οποίος δεν παραδέχτηκε ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020, δήλωσε, πριν από τρεις ημέρες, ότι είδε τα πρώτα σημάδια νοθείας στην ταχυδρομική ψηφοφορία στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία που θεωρείται δικαιολογημένα ως κλειδί στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Επισκεπτόμενος το δίκτυο με τον «μετριοπαθή» τίτλο «The Truth», ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι αναφέρεται ξεκάθαρα και υπογραμμισμένα σε νοθεία που έχει διαπραχθεί: «Και πάλι νοθεία!», αναφέρεται.

Κάτω από αυτό το μήνυμα, μετέδωσε ένα άρθρο από ιστότοπο ακτιβιστών, που ισχυριζόταν ότι οι αρχές της Πενσυλβάνια είχαν στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους των οποίων η ταυτότητα δεν «επαληθεύτηκε», όπως αναφέρεται.

Η πολιτική ζωή των σύγχρονων, δυτικών και δυτικού τύπου, δημοκρατιών υπόκειται σε κανόνες που ορίζονται από τον θεμελιώδη νόμο του κράτους και την εκλογική νομοθεσία. Κάθε υποψήφιος προβλέπεται να αμφιβάλει ή και να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα και, μάλιστα, επανειλημμένως. Αυτοαναιρείται πολιτικά, όμως, ο υποψήφιος, ο οποίος συνεχώς αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά, την ίδια στιγμή, σπεύδει να λάβει μέρος σε αυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments