Αθλητισμός

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς έχει πληγώσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς έχει πληγώσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πολύ πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς είχε αφήσει το... σημάδι του πάνω στον "αιώνιο" αντίπαλο του "τριφυλλιού"

Είναι ο μοναδικός απ’ τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός που όχι μόνο έχει παίξει κόντρα στον Ολυμπιακού (δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτή την κατηγορία βεβαίως οι “Έλληνες” Γιούρι Λοντίγκιν και Κρίστιαν Γκάνεα), αλλά έχει σκοράρει κι εναντίον των “ερυθρόλευκων”. Κι όχι ένα “απλό” γκολ, αλλά αυτό που ουσιαστικά ξεκλείδωσε την πρόκριση της Ντινάμο Κιέβου στους “16” του Europa League την αγωνιστική περίοδο 2018/19.

Πολύ πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς είχε αφήσει το… σημάδι του πάνω στον “αιώνιο” αντίπαλο του “τριφυλλιού” το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο πρώτο ματς για τους “32” του Europa League (το οποίο δεν είχε πάρει ακόμη τη σημερινή μορφή του στα νοκ-άουτ), όταν διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό το τελικό 2-2, που έδωσε το αβαντάζ στους Ουκρανούς -ακόμα “μετρούσαν” τα εκτός έδρας γκολ- ενόψει της ρεβάνς του “Olimpisky”.

Εκεί όπου η Ντινάμο επικράτησε με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τους “16”, προτού αποκλειστεί απ’ τη μετέπειτα τροπαιούχο Τσέλσι του εντυπωσιακού τότε Εντέν Αζάρ.

Ο Βέρμπιτς μαζί με τον Τσιγκάνκοφ ήταν οι δύο παίκτες που είχαν κάνει σ’ εκείνο το ζευγάρι αγώνων και τη μεγαλύτερη “ζημιά” στον Ολυμπιακό, παίζοντας εκεί ακριβώς που θα παίξει και με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο ελληνικό “clasico” (06/11, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) της καριέρας του: Στο αριστερό “φτερό” της επίθεσης, αλλά με ξεκάθαρη εντολή να συγκλίνει προς τα μέσα και να λειτουργεί διαρκώς ως έξτρα επιθετικός κι επιπλέον σκαλοπάτι ανάπτυξης απ’ την αριστερή πτέρυγα.

Ανταμώνουν μετά από 1.362 μέρες

Από εκείνη τη βραδιά, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι το αυριανό (6/11, 19:30) ντέρμπι έχουν περάσει 1.362 μέρες κι ο διεθνής Σλοβένος μεσοεπιθετικός ανταμώνει ξανά ως αντίπαλος με τον Ολυμπιακό. Με άλλα δεδομένα τούτη τη φορά, ως γηπεδούχος σε μία ασφυκτικά γεμάτη Λεωφόρο και με την ψυχολογία στα ύψη απ’ την εκκίνηση του Παναθηναϊκού και το “10Χ10” που έχει πετύχει ήδη στη Super League.

Δεν θα δει πολλά γνώριμα πρόσωπα στο απέναντι “στρατόπεδο”. Από εκείνα τα ματς με τον Ολυμπιακό, έχουν απομείνει στο ρόστερ των Πειραιωτών ο Φορτούνης, ο Μασούρας, ο Μπουχαλάκης, ο Σισέ κι ο Ανδρούτσος. Ο δε Λοντίγκιν, που ήταν τότε αναπληρωματικός γκολκίπερ στον Ολυμπιακό, εδώ και λίγους μήνες είναι συμπαίκτης με τον Βέρμπιτς στο “τριφύλλι”. Κύκλους που κάνει η ζωή…

Κι ο ίδιος όμως δεν είναι πλέον ο ίδιος παίκτης. Σ’ αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, έγινε πολύ πιο ώριμος, ανέλαβε περισσότερες ευθύνες, έγινε ποδοσφαιρικό icon στην Ντινάμο, μέχρι ο πόλεμος να τον αναγκάσει στην αναζήτηση ενός πολύ πιο ασφαλούς περιβάλλοντος για να συνεχίσει την καριέρα του και τη ζωή του.

Ο βασικός στόχος του(ς) το καλοκαίρι

Ο Παναθηναϊκός κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον ήθελαν εξαρχής το περασμένο καλοκαίρι. Νωρίτερα κι απ’ τον Άνταμ Τσέριν κι απ’ τον κολλητό του στην Εθνική Σλοβενίας, Άντραζ Σπόραρ.

Η άφιξή τους στην Ελλάδα και το “τριφύλλι” έκανε τα πάντα πολύ πιο εύκολα για τον Βέρμπιτς και πολύ περισσότερο την απόφασή του να έρθει στην Αθήνα, για να συνεχίσει να κάνει κι εδώ ότι έκανε ως τώρα σ’ όλη την ποδοσφαιρική διαδρομή του: Να κατακτά τίτλους. Συνολικά 9 έχει ως τώρα στην τροπαιοθήκη του σε Δανία (Κοπεγχάγη) και Ουκρανία (Ντινάμο) και θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στον Παναθηναϊκό…

Η εκκίνησή του δεν ήταν πολύ φανταχτερή. Του έπεσαν μαζεμένες και οι… αναποδιές. Τραυματισμός στον τελευταίο αγώνα του με την Ντινάμο στα προκριματικά του Champions League, Covid, νέος μικροτραυματισμός στην τελευταία φάση του αγώνα της Σλοβενίας με τη Σουηδία, δυσκόλεψαν λίγο περισσότερο την προσαρμογή του.

Η ποιότητά του και η κλάση του, ωστόσο, δεν αμφισβητούνται. Και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ στον αγώνα με τον Άρη, ο Βέρμπιτς βγήκε… μπροστά, έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του στην κάλυψη του μεγάλου κενού που άφησε πίσω του ο Καταλανός.

Φάουλ-ασίστ προς τον Σπόραρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Άρη, εντυπωσιακή εκκίνηση στο ματς με το Βόλο, όπου ήταν εκείνος που τράβηξε μπροστά όλο τον Παναθηναϊκό απ’ το πρώτο λεπτό. Δεν σκόραρε στο “Πανθεσσαλικό”, όμως τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω, προκειμένου να εδραιωθεί η διαφορά κλάσης και ποιότητας των “πράσινων” απ’ το πρώτο δεκάλεπτο.

Μαθαίνει το νέο ρόλο του στ’ αριστέρα

Μέρα με τη μέρα μαθαίνει ολοένα και περισσότερο αυτή την “ιδιαίτερη” θέση κι αποστολή που του έχει αναθέσει ο Γιοβάνοβιτς, με το να παίζει διαρκώς ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές, κινούμενος πιο πολύ εσωτερικά και πατώντας ως δεύτερος επιθετικός απ’ τα αριστερά την αντίπαλη περιοχή. Έχοντας αφήσει όλη την πλευρά στον Χουάνκαρ για να κάνει τα γνωστά non-stop ανεβοκατεβάσματά του.

Ο Σέρβος τεχνικός πιστεύει πολύ στον Βέρμπιτς και θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει ένα απ’ τα μεγάλα “όπλα” και τον “X-Factor” παράγοντα για τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το ντέρμπι. Σίγουρα είναι ο πιο “δύσκολος” παίκτης για να… διαβάσει το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, διότι έχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά απ’ τον Αϊτόρ, όμως μπορεί να κάνει το ίδιο αποτελεσματικά αν χρειαστεί τη δουλειά του Καταλανού (και) σ’ αυτό το παιχνίδι. Όπως την έκανε πριν από τρεισήμισι χρόνια για την Ντινάμο Κιέβου απέναντι στον ίδιο αντίπαλο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments