Nέα της αγοράς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση κατανάλωσης – Ποιες είναι οι ώρες αιχμής

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση κατανάλωσης – Ποιες είναι οι ώρες αιχμής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 430 εκατ. ευρώ

Με τη χώρα μας να έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% τους επόμενους μήνες, οι καταναλωτές καλούνται να «κάνουν οικονομία στο ρεύμα» κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

«Προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες 18:00 – 21:00, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αρχηγοί των κρατών – μελών κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για δραστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη μείωση των τιμών ενέργειας, είπε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε πως στην πολύμηνη προσπάθεια για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές απέναντι στην ενεργειακή κρίση, «η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής και κινείται στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης από την αρχή της κρίσης, με κατάθεση προτάσεων και διαρκείς συνεννοήσεις».

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, με την αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 430 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments