Διεθνή

Έρευνα: Αισιόδοξοι οι Ουκρανοί για το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ

Έρευνα: Αισιόδοξοι οι Ουκρανοί για το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: eupoliticalreport

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ λίγο αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο και το Κίεβο έλαβε καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο

Τουλάχιστον το 88% των Ουκρανών πιστεύει ότι η Ουκρανία θα ευημερήσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 10 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου.

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ λίγο αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο και το Κίεβο έλαβε καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο.

Η εισβολή έχει σκοτώσει χιλιάδες πολίτες και έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις εδάφους και υποδομών.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 ερωτηθέντες σε ολόκληρη την Ουκρανία, με εξαίρεση την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και άλλες περιοχές που είχαν καταληφθεί από Ρώσους.

Οι Ουκρανοί ήταν αισιόδοξοι για τις πιθανότητές τους να ενταχθούν στην ΕΕ ακόμη και στα ανατολικά της χώρας, όπου σημειώθηκαν ιδιαίτερα σφοδρές συγκρούσεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 76%ν ερωτηθέντων εκεί είδαν το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ. Μόνο το 5% είπε ότι πίστευε ότι ο πόλεμος θα άφηνε τελικά τη χώρα με μια κατεστραμμένη οικονομία και θα προκαλούσε μεγάλη έξοδο Ουκρανών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments