Αθλητισμός

Ο Αλμέιδα έχει λόγους να μην ανησυχεί για την εμφάνιση της ΑΕΚ

Ο  Αλμέιδα έχει λόγους να μην ανησυχεί για την εμφάνιση της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ωστόσο ο Αλμέιδα δεν ανησυχεί, με την Ένωση να δημιουργεί πλήθος ευκαιριών. Ο ρόλος του δημιουργού Αραούχο.

Η ΑΕΚ στραβοπάτησε στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο τον Αστέρα κα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το “Χ” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο Αλμέιδα ρωτήθηκε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον ίδιο να δηλώνει: “Το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι να βάλεις γκολ. Εγώ θα ανησυχούσα σε περίπτωση που η ομάδα δεν δημιουργούσε”. Πράγματι ο Αργεντινός προπονητής έχει λόγους να μην ανησυχεί.

Η ΑΕΚ είχε σορεία ευκαιριών. Συγκεκριμένα η Ένωση είχε 22 τελικές, από τις περισσότερες σ’ ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν, ενώ οι 13 εξ αυτών μάλιστα ήταν μέσα από την περιοχή. Γενικά, η ομάδα του Αλμέιδα πατούσε εύκολα στην περιοχή. Συνολικά είχε 29 ενέργειες στο “κουτί” των Αρκάδων.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Η Ένωση άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 52ο λεπτό. Η ΑΕΚ είχε 1.8xG συμπεριλαμβανομένου και του πέναλτι, ενώ χωρίς αυτό τότε είχε 1.1xG. Με λίγα λόγια “έπρεπε” να σκοράρει ένα ακόμη γκολ.

Ο δημιουργός Αραούχο

Ο Σέρχιο Αραούχο πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε απέναντι στους Αρκάδες τον ρόλο του δημιουργού και τα πήγε περίφημα. Συγκεκριμένα, ο Αραούχο είχε συνολικά 52 στις 66 πάσες. Οι περισσότερες από αυτές ήταν μετά τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, πέτυχε ρεκόρ για φέτος στις μεταβιβάσεις πάνω από τη σέντρα δοκιμάζοντας συνολικά 55, με τις 45 να είναι επιτυχημένες. Ακόμη είχε 31/41 πάσες στην επίθεση. Τέσσερις από τις μεταβιβάσεις του δημιούργησαν ευκαιρία.

Ο Αργεντινός μέσος είχε 80 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από τον καθένα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως γύρω από την περιοχή του Αστέρα.

Ο “δημιουργός” Αραούχο (11) κινήθηκε πιο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία (7) και αρκετά κοντά σε Γκατσίνοβιτς (8) και Πινέδα (13). Είχε συνεργασίες με τους περισσότερους συμπαίκτες του και προσπαθούσε να συνδέσει τις γραμμές της ΑΕΚ με τον επιθετικό από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Η τακτική του Αλμέιδα να τοποθετεί τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και να αφήνει στον Αραούχο έναν πιο ελεύθερο ρόλο έχει λειτουργήσει σε αρκετά παιχνίδια φέτος. Το ίδιο συνέβη και σε ένα βαθμό και κόντρα στον Αστέρα παρά την ισοπαλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments