Αθλητισμός

Σεπ Μπλάτερ: «Το Κατάρ είναι ένα λάθος»

Σεπ Μπλάτερ: «Το Κατάρ είναι ένα λάθος»

Πηγή Φωτογραφίας: sportsnet

Ο Μπλάτερ, ο οποίος ηγήθηκε της FIFA για 17 χρόνια, έχει επίσης εμπλακεί σε κατηγορίες για διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του

Ο Σεπ Μπλάτερ, ο πρώην πρόεδρος της FIFA ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ, που φιλοξενείται στο Κατάρ  δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger “Το Κατάρ είναι ένα λάθος”, προσθέτοντας ότι “η επιλογή ήταν κακή”.

Η απόφαση ανάληψη της διοργάνωσης από το Κατάρ στιγματίστηκε από διαμάχες, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τότε που ανακοινώθηκε.

Ο Μπλάτερ, ο οποίος ηγήθηκε της FIFA για 17 χρόνια, έχει επίσης εμπλακεί σε κατηγορίες για διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από ελβετικό δικαστήριο για απάτη, ωστόσο οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

“Είναι πολύ μικρή χώρα. Το ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ μεγάλα για αυτή”, είπε ο Μπλάτερ για το Κατάρ, την πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που φιλοξενεί το τουρνουά.

Είπε ότι η FIFA το 2012 τροποποίησε τα κριτήρια που χρησιμοποίησε για την επιλογή χωρών υποδοχής υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας σε εργοτάξια που σχετίζονται με τουρνουά στο Κατάρ.

«Έκτοτε λαμβάνονται υπόψη κοινωνικοί προβληματισμοί και ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Ο Μπλάτερ είπε ότι θα παρακολουθήσει το τουρνουά, το οποίο ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, από το σπίτι του στη Ζυρίχη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments