Διεθνή

Χοντακόφσκι: «Με τέτοιες “ιδιοφυΐες”, δεν χρειαζόμαστε καν εχθρούς» – 60% απώλειες από φιλικά πυρά

Χοντακόφσκι: «Με τέτοιες “ιδιοφυΐες”, δεν χρειαζόμαστε καν εχθρούς» – 60% απώλειες από φιλικά πυρά

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail

Ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, ηγέτης του φιλορωσικού τάγματοςστο Ντόνετσκ υποστηρίζει πως το 60% των ρωσικών απωλειών από τον Μάιο οφείλεται σε φιλικά πυρά - Αποκαλύπτει με παραδείγματα πως στρατεύματα βομβαρδίστηκαν μεταξύ τους και έβαλαν νάρκες στο δικό τους μονοπάτι λόγω κακής ηγεσίας

Συγκλονιστική παραδοχή από τον διοικητή του φιλορωσικού τάγματος Βοστόκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το 60% των απωλειών από την πτώση της πόλης της Μαριούπολης οφείλεται στην αλληλοεξόντωση ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, είπε ότι γνώριζε για ομάδες όλμων που βομβαρδίζουν τη δική τους πλευρά επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά συστήματα στόχευσης και για μηχανικούς που βάζουν νάρκες στο μονοπάτι των δικών τους τανκς λόγω κακής επικοινωνίας.

Αν και το ποσοστό του 60% είναι ανεπιβεβαίωτο και πιθανόν να είναι υπερβολικό, οι αναλυτές λένε ότι μιλά για καλά εδραιωμένα ζητήματα σχετικά με τον στρατό του Πούτιν που πιθανότατα έχουν επιδεινωθεί μετά την απόλυση των περισσότερων από τους κορυφαίους στρατηγούς του.

Εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου έγραψαν: «το γεγονός ότι ένας Ρώσος διοικητής εικάζει δημόσια έναν τόσο καταδικαστικό δείκτη ρωσικής ικανότητας δείχνει τις βαθιές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές δυνάμεις. Τα φιλικά πυρά συνήθως αντιπροσωπεύουν περιορισμένο αριθμό απωλειών στον πόλεμο, αλλά συνήθως δεν πλησιάζει το 60% των συνολικών απωλειών, γεγονός που καταδεικνύει έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού διοίκησης και ελέγχου μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων. Η συχνή αντικατάσταση των Ρώσων στρατιωτικών ηγετών, η προώθηση άπειρων στρατιωτών και η συντεταγμένη ρωσική δύναμη… πιθανότατα συμβάλλει σε συχνά φιλικά επεισόδια».

Αναλυτές επισημαίνουν ένα άλλο περιστατικό κοντά στο χωριό Pavlivka, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, όταν κατά τη διάρκεια πρόσφατων μαχών  ρωσικά φορτηγά έπεσαν σε μια αμυντική τάφρο που έσκαψαν οι δικοί τους μηχανικοί.

Αυτό «αποδεικνύει περαιτέρω μια ευρεία έλλειψη διασταυρούμενης εκπαίδευσης και συντονισμού μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων», έγραψαν οι ειδικοί.

Η Ρωσία είναι γνωστό ότι υπέστη σοβαρές απώλειες στην Pavlivka, με περίπου 300 άνδρες να σκοτώθηκαν ή να τραυματίστηκαν σε μόλις τέσσερις ημέρες μαχών – αν και πηγές που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο  Χοντακόφσκι έκανε τις αποκαλύψεις στον λογαριασμό του στο telegram, όπου αναφέρει σειρά περιστατικών και εκτοξεύει τα πυρά του προς τους ανωτέρους του «Με τέτοιες ιδιοφυΐες [στο πλευρό μας], δεν χρειαζόμαστε καν εχθρούς. Κύριε αρχηγοί του στρατού, ελέγξτε την κατάσταση – ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε »…

Η Ρωσία διανύει τώρα τον ένατο μήνα μαχών στην Ουκρανία και πιστεύεται ότι έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η Μόσχα έχει παραδεχτεί ότι υπέστη κάτι περισσότερο από 6.000 απώλειες, αλλά δεδομένου ότι ο Πούτιν διέταξε πρόσφατα να κινητοποιηθούν 300.000 έφεδροι για το μέτωπο, ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι μια άγρια ​​υποεκτίμηση.

Η Ουκρανία πιστεύει ότι 75.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες, αν και η Δύση βάζει αυτόν τον αριθμό χαμηλότερο.

Ο Τζέιμς Χίπι, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι περίπου 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Το Πεντάγωνο είπε ότι 75.000 σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, αν και έδωσε αυτόν τον αριθμό τον Ιούλιο και έκτοτε δεν τον έχει ενημερώσει.

Αν και μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τον πραγματικό απολογισμό, είναι σαφές ότι οι απώλειες είναι σοβαρές και ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανότατα ο πιο αιματηρός στη Ρωσία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και αυτό το ζήτημα είναι απίθανο να βελτιωθεί καθώς στρατεύσιμοι με κακή εκπαίδευση φτάνουν στην πρώτη γραμμή όπου άπειροι διοικητές φαίνεται να τους αφήνουν στην τύχη τους ενώ μένουν πολύ πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Βίντεο που καταγράφηκε πρόσφατα από την 92η Ταξιαρχία της Ουκρανίας που μάχεται κοντά στην πόλη Svatove, στο ανατολικό Donbas, δείχνει μια ομάδα 21 κινητοποιημένων στρατιωτών που συνελήφθησαν.

Στο βίντεο, οι άνδρες παραπονιούνται ότι εγκαταλείφθηκαν από τους διοικητές τους χωρίς φαγητό, στέγη και σε κακοσκαμμένα χαρακώματα.

«Για τρεις μέρες οι δικοί μας μας βομβάρδιζαν», παραπονιέται ένας από τους άντρες. «Δεν είχαμε καθόλου com, όλα ήταν σάπια…

«Μας πέταξαν αμέσως στην πρώτη γραμμή, σαν κρέας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments