Διεθνή

Ουκρανία: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ρωσική απόσυρση από τη Χερσώνα

Ουκρανία: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ρωσική απόσυρση από τη Χερσώνα

Πηγή Φωτογραφίας: NYT

Μέχρι να κυματίζει η ουκρανική σημαία πάνω από τη Χερσώνα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για ρωσική απόσυρση, δηλώνει ο προεδρικός σύμβουλος Ποντόλιακ

 Ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη νότια πόλη Χερσώνα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε την Τετάρτη τα στρατεύματά του να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο, ενόψει των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα.

«Είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε τα λόγια από τις πράξεις», δήλωσε ο Μικαΐλο Ποντόλιακ, πολιτικός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, σε δήλωση στο Reuters. «Μέχρι να κυματίζει η ουκρανική σημαία πάνω από τη Χερσώνα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για ρωσική απόσυρση».

Είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παρέμειναν στη Χερσώνα, η οποία κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά είχε γίνει το επίκεντρο μιας ουκρανικής αντεπίθεσης.

«Η Ουκρανία δεν λαμβάνει υπόψη αυτές τις δηλώσεις (της Ρωσίας)», είπε.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα: μια ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας διατηρείται στην πόλη και επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό προωθείται στην περιοχή».

Και πρόσθεσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας εργάζονται σύμφωνα με το σχέδιό τους: αναγνώριση, εκτίμηση κινδύνου, αποτελεσματική αντεπίθεση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments