Αθλητισμός

Μπακς: Με δυσκολία πήραν την νίκη από την Θάντερ

Μπακς: Με δυσκολία πήραν την νίκη από την Θάντερ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Big Three (Χόλιντεϊ, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο) έμεινε εκτός, οι Μπακς είχαν κι άλλες απουσίες

Λίγες ημέρες μετά από την πρώτη ήττα στη σεζόν, οι Μπακς πήγαν στην Οκλαχόμα Σίτι για να αντιμετωπίσουν τους νεανικούς και ανταγωνιστικούς Θάντερ, με πέντε σημαντικούς τους παίκτες εκτός δράσης. Ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο Πατ Κόνατον, ο Τζο Ινγκλς, ο Κρις Μίντλετον κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (έπαιξε με ενοχλήσεις απέναντι στους Ατλάντα Χοκς και αποφασίστηκε να ξεκουραστεί) έμειναν εκτός, όμως η ομάδα του Μιλγουόκι βρήκε τις λύσεις, νίκησε με 136-132 στη δεύτερη παράταση (!) και τώρα περιμένει σιγά-σιγά τις επιστροφές των περισσότερων.

Στο 10-1 ανέβηκαν τα Ελάφια (7-0 εντός και 3-1 εκτός έδρας), που είδαν τον Τζεβόν Κάρτερ να κάνει πράγματα και θαύματα στην εκτέλεση και στη δημιουργία, μαζί με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (36 πόντοι, 12 ασίστ), τον Μπρουκ Λόπεζ να κόβει τους πάντες και τα πάντα στη ρακέτα ενώ σκόραρε με εντυπωσιακή αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και τον ρούκι ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, τον Ινδιάνο του NBA, να γράφει την καλύτερη εμφάνιση της “νεαρής” επαγγελματικής του καριέρας (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ σε 30 λεπτά).

Πολύ καλός για τους Θάντερ ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι που γέμισε τη στατιστική του και έκανε καλή δουλειά σε εκτέλεση, άμυνα και δημιουργία, αλλά ήταν και μοιραίος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όταν έκανε έρμπολ σε τρίποντο για την νίκη. Κορυφαίος όλων ήταν ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ, Τρε Μαν, που σκόραρε κατά ριπάς. Στο 4-7 έπεσε η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι (3-3 εντός και 1-4 εκτός έδρας), που πριν από λίγες ημέρες ηττήθηκε και στο Μιλγουόκι, ματς που επίσης είχε χάσει ο Αντετοκούνμπο.

View this post on Instagram

A post shared by Giannis Ugo Antetokounmpo (@giannis_an34)

64-54 οι πόντοι στη ρακέτα, 14-7 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 41-26 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 18-22 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 17-12 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικό ριμπάουντ), με τον Τζόρνταν Νουόρα να έχει -14 στο +/- σε 17:19 συμμετοχής και τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι -11.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00 Ελλάδας), στο Σαν Αντόνιο με τους Σπερς.

Με τρίποντα των Κάρτερ (2) – Άλεν (2) οι Μπακς πήραν προβάδισμα (12-4) στο ξεκίνημα του αγώνα, την ώρα που ο Ποκουσέβσκι έκανε σπουδαία δουλειά σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ντορτ έβαλε τα σουτ από την περιφέρεια για να μείνει η Οκλαχόμα κοντά, ο Κάρτερ ήταν όμως σε εξωπραγματική βραδιά, έφτασε τα τέσσερα τρίποντα και κράτησε το Μιλγουόκι μπροστά. Στο φινάλε της περιόδου (27-27) οι Κάρτερ – Άλεν είχαν 22 πόντους, την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν τέσσερα μπλοκ και οκτώ πόντους από τα λάθη των αντιπάλων τους.

Αργά, αλλά σταθερά, οι Θάντερ πήταν τον έλεγχο και μαζί ένα προβάδισμα πέντε πόντων (36-31) στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, με τον Κάρτερ να ξεχωρίζει στην επίθεση και τον Λόπεζ στην άμυνα για τους Μπακς. Το 55-55 του ημιχρόνου ήταν κυρίως αποτέλεσμα της βοήθειας που έδωσε ο πάγκος στους γηπεδούχους (25-14 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς), με τον Ποκουσέβσκι να έχει κάνει σπουδαία δουλειά στα 14:52 που έμεινε στο παρκέ (11 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, 3 μπλοκ).

Ο Μπότσαμπ μπήκε στο β’ μέρος με καλύτερη αποτελεσματικότητα, ο Κάρτερ πήρε το τέταρτο φάουλ του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και οι Μπακς το προβάδισμα με 71-64 σε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Και πάλι όμως οι Θάντερ δεν τρόμαξαν, γύρισαν το παιχνίδι τούμπα και με τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Τρε Μαν, πέρασαν μπροστά με τέσσερις (83-79) προς τα τέλη της τρίτης περιόδου. Ο Κάρτερ είχε φτάσει στους 28, ήταν όμως απελπιστικά μόνος.

Αυτός που βγήκε μπροστά στο ξεκίνημα της τέταρτης ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ, αυτός έγραψε το 94-100, πριν ο Μπότσαμπ βάλει το τέταρτο τρίποντό του για το 94-103 και ξεσηκώσει τον πάγκο των Μπακς. Ο Μπουντενχόλζερ τον άφησε στο ματς με πέντε φάουλ, ο ρούκι έβαλε και πέμπτο τρίποντο για το 100-110 και κάπου εκεί η ζυγαριά έγειρε προς τους Μπακς. Ο Λόπεζ και ο Κάρτερ έβαλαν σημαντικά καλάθια, με τον “κοντό” να ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας του (32 πόντοι) για το 111-119, πριν ακολουθήσει ένα 6-0 των γηπεδούχων που έβαλε φωτιά στο ματς.

Ο Ποκουσέβσκι αστόχησε σε ανοιχτό τρίποντο με το σκορ στο 117-119, ο Ντορτ έκανε το ίδιο, οι Θάντερ έπαιρναν το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο και τελικά ο Ντορτ ισοφάρισε στα 54.5″. Ο Μπουντενχόλζερ κάλεσε timeout στη μέση της επίθεσης των Μπακς, η μπάλα πήγε στον Λόπεζ και ο Ποκουσέβσκι τον έκοψε κοντά στο καλάθι, με τον Σέρβο να κάνει έρμπολ σε τρίποντο και το Μιλγουόκι να έχει την τελευταία κουβέντα. Η μπάλα πήγε στον Κάρτερ, αυτός έπαιξε με το ρολόι, πήγε σε σουτ μέσης απόστασης, αστόχησε και… παράταση.

Το ματς που παίχτηκε εκεί δεν ήταν καλό, το 2-2 σε τρία λεπτά τα έλεγε όλα, με τον Λόπεζ να κάνει το… 4-4 και μαζί το 123-123 στα 45″ πριν από το φινάλε. Ο Πόρτις έβαλε το μεγάλο καλάθι για το 123-125 στα 8.1″, με την μπάλα να έχει σχεδόν χαθεί από τον Λόπεζ, πριν ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ πάρει το τρίποντο και το βάλει για το 126-125 που λίγο έλειψε να δώσει την νίκη στους Θάντερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments