Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός άλλαξε θεαματικά και αυτό εξηγείται

Ο Ολυμπιακός άλλαξε θεαματικά και αυτό εξηγείται

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ολυμπιακός άλλαξε θεαματικά και αυτό εξηγείται. Ακόμη όμως δεν το ευχαριστιέται…

Ο Ολυμπιακός άλλαξε θεαματικά και αυτό εξηγείται. Ακόμη όμως δεν το ευχαριστιέται…

Ακριβώς τριάντα τελικές Κυριακή-Τετάρτη ο Ολυμπιακός. Βάζοντας ένα στα δεκαπέντε δεν έχασε μόνο μια μεγάλη ευκαιρία στη Λεωφόρο, έχασε και την ησυχία του στο φινάλε της Λιβαδειάς.

Ναι, καταπληκτικός ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Σπουδαίος χθες και ο Ματέι Μάρκοβιτς που σε δύο περιπτώσεις έβγαλε αυτά που δεν βγαίνουν. Η ομάδα του Μίτσελ όμως είναι διαρκώς με τη πλάτη στον τοίχο. Και είναι κρίμα να μην μπορεί να ευχαριστηθεί αυτό το όμορφο που της συμβαίνει ολοένα και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Την θεαματική αλλαγή που της προσφέρει η «ομοιογένεια» που αποκτούν στην σκέψη ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Πεπ Μπιέλ.  Άλλαξε η ταχύτητα της πάσας στον Ολυμπιακό. Άλλαξε η ταχύτητα της απόφασης. Και αυτά τα δύο μαζί φέρνουν στην επιφάνεια χαρακτηριστικά που δεν τα έχει άλλος σε περιβάλλον Super League.

Αν μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι εκτιμήσουν καλά τα δεδομένα και βγουν τον Γενάρη στην αγορά έχοντας κατά νου να λύσουν κάποια στιγμή τα θέματα τους στη βασική γραμμή της άμυνας (με πρώτη ανάγκη τα δύο άκρα); Ο ποδοσφαιρικός Δεκέμβρης θα έχει… βροχές και καταιγίδες.

Δεν ξέρει κανείς αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να επιστρέψει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Και μεταξύ μας ρίχνοντας μια ματιά γύρω ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι ακριβώς και στο χέρι του. Το σίγουρο όμως είναι ότι μπορεί να γίνει μια ομάδα που θα γεμίζει το «Καραϊσκάκης» με κόσμο που διψά να δει όμορφο ποδόσφαιρο.

Να δει τον «επίμονο κηπουρό» Χουάνγκ να… σκάβει ολόκληρο το γήπεδο με αυτή τη γκάμα ικανοτήτων που σε κάνει να απορείς τι δουλειά έχει στα 26 του σε περιβάλλον Super League. Να δει τον Χάμες σε μόνιμη κίνηση «αντίθετα» από τη μπάλα, ώστε να υποδέχεται ξεμαρκάριστος και να στήνει παραστάσεις mvp. Τον Μπιέλ να ξεκινά από το άκρο και να στριμώχνεται στα μεσοδιαστήματα βγαίνοντας διαρκώς με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία.

Είναι σε καλό φεγγάρι ο Ολυμπιακός μετά από καιρό. Και θα ήταν σε ακόμη καλύτερο εν όψει ΑΕΚ αν χθες καθάριζε μια ώρα αρχύτερα τη μπουγάδα και ο Μίτσελ μπορούσε να τραβήξει από τον αγωνιστικό χώρο τον «μετρονόμο» του Γιαν Εμβιλά που ερχόμενος από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα (με ίωση και όλη και όλη μια προπόνηση πριν την Λεωφόρο) έγραψε Κυριακή-Τετάρτη σχεδόν 200΄ στο γήπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments