Lifestyle

Γεωργία Βασιλειάδου: Η όμορφη βοσκοπούλα ξεκίνησε την καριέρα στα 42 της

Γεωργία Βασιλειάδου: Η όμορφη βοσκοπούλα ξεκίνησε την καριέρα στα 42 της

Πηγή Φωτογραφίας: clickatlife

Η Βασιλειάδου δούλευε σε κορνιζάδικο, ήταν σοπράνο και την ανακάλυψε τυχαία ο Σακελλάριος

Τη χαρακτήρισαν την πιο “άσχημη” ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου. Έγινε διάσημη ως η “μαμή” και η θρυλική Καλλιόπη Πάπας, αδερφή του Ορέστη Μακρή στην ταινία “Η θεία από το Σικάγο”.

Ο αγαπημένη ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου είχε πηγαίο ταλέντο, εξαιρετικό χιούμορ και ήταν χαρισματική μίμος. Θα έχετε προσέξει ότι δεν έχει γυρίσει καμία ταινία σε νεαρή ηλικία, καθώς ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο μετά τα 40 της χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Dimitra Nats (@dimitranatsiouli)

Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος, ο οποίος τη συνάντησε στο καφενείο «Στέμμα» που βρισκόταν στην Ομόνοια και ήταν στέκι ηθοποιών, κυρίως δευτεραγωνιστών και ανέργων. Ο Σακελλάριος αναζητούσε μια καρατερίστα για τη μουσική παράσταση «Κορίτσια για Παντρειά» . Ο ρόλος ήταν μια κουτσομπόλα γειτόνισσα, όμως δεν είχε βρει καμία που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του ρόλου. Όταν την είδε να κάθεται στο καφενείο κατάλαβε ότι είχε βρει αυτό που ήθελε. Την πλησίασε και τη ρώτησε αν θα ήθελε να παίξει στην παράστασή του. Αν και ήταν διστακτική, τελικά δέχτηκε και έκανε πάταγο μόλις ανέβηκε στο σανίδι.

View this post on Instagram

A post shared by @hergreatstory

Η Βασιλειάδου, που το πραγματικό της επίθετο ήταν Αθανασίου, γεννήθηκε το 1897 και μεγάλωσε στην Κυψέλη σε μια πολύτεκνη οικογένεια, καθώς είχε άλλα εννιά αδέρφια. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανή από πατέρα, ο οποίος ήταν αξιωματικός ιππικού και σκοτώθηκε από πτώση αλόγου. Για να επιβιώσει δούλευε σε μαγαζί με κορνίζες και έπαιζε αμισθί σε θεατρικές παραστάσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως σοπράνο στη Λυρική σκηνή και πήρε μέρος σε όπερες. Τη δεκαετία του ’20 ασχολήθηκε και με την υποκριτική, όμως δεν είχε αναλάβει κάποιο σημαντικό ρόλο μέχρι που γνωρίστηκε με τον Σακελλάριο. Από εκείνη τη στιγμή η καριέρα της απογειώθηκε. Ακολούθησαν οι ταινίες “Η καφετζού” ,”Η κυρά μας η μαμή”, “Θεία από το Σικάγο”, “Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, “Η ωραία των Αθηνών”.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες και χαρακτηρίστηκε ως η ομορφότερη “άσχημη” του κινηματογράφου. Λέγεται ότι κάποτε ο Νίκος Τσιφόρος τη ρώτησε χιουμοριστικά: «Βρε Γεωργία το σκέφτηκες ποτέ να κάνεις πλαστική προσώπου;» Και η Βασιλειάδου του απάντησε: «Κι εσύ σκέφτηκες ότι τότε οι κωμωδίες σου θα πήγαιναν στράφι;».

View this post on Instagram

A post shared by Docuventa.gr (@docuventa.gr)

Το 1975 αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, επειδή ήθελε να “φύγει με ζήτω και όχι με γιούχα”, όπως είχε πει. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε μια κόρη. Πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου του 1980, σε ηλικία 83 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments